Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Un adevărat savant malefic a inventat un port USB-C care se comportă diferit în funcție de orientarea cablului

Cea mai tare inovație pe care a adus-o USB-C în viața mea a fost abilitatea de a băga cablul în telefon oricum, iar acesta pur și simplu să meargă. Astfel, m-a scăpat de grija vechiului USB care intra intr-o singură poziție, niciodată nu o nimeream și ajungeam să tocesc repede porturile de încărcare de pe toate dispozitivele. Dar tot ce știam despre USB-C a fost anulat de un adevărat „savant nebun” al internetului. Acesta a creat un Type-C care se comportă diferit în funcție de orientarea cablului.

Cursed USB 2.0 Device mă neliniștește teribil

Pim de Groot este un inginer mecanic, nicidecum un răufăcător din desenele animate, dar invenția sa este de-a dreptul malefică. Ba chiar este numit „Cursed USB 2.0 Device” și ne arată că nici USB-C nu este perfect. Dar haideți să va explic și cum este posibilă astfel de trăsnaie.

Vedeți voi, în timp ce un port USB-C este perfect simetric, cablul nu este. Un cablu Type-C are formă simetrică, dar în interior există două feluri de contacte: D- și D+. Modul în care Cursed USB 2.0 Device funcționează este prin intermediul a două microcontrollere SAMD11C. Fiecare dintre acestea este conectat la una dintre perechile de contacte. Astfel, în funcție de orientarea cablului, un LED va fi verde, iar unul roșu.

Chiar contează orientarea unui port USB-C?

Deși infirmă tot ce știam despre el, aparent există posibilitatea ca un port USB-C să țină cont de orientare. Și totul ar fi fost bine dacă nu exista acest experiment care să perturbe echilibrul forței in univers. Deși Pim de Groot a creat un experiment malefic, acesta a tras și o învățătură din toată treaba:

Dacă ai probleme cu un dispozitiv USB-C ai putea încerca să rotești cablul. Ni s-a spus mereu că orientarea cablului nu contează, dar este clar că în unele cazuri chiar are un rol important.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button