TECHPCRSS PaginaDeMediaTech&IT

USB 4 va suporta DisplayPort 2

Și o grămadă de lățime de bandă

Viitorul sună din ce în ce mai bine pentru următoarea variantă, neconfuză, a standardului USB. Nu doar că avem parte de ceva ce se numește pur și simplu USB 4, fără SuperSpeed, fără .2, fără .1, fără Gen2, dar cu o grămadă de lățime de bandă.

Cât de multă? Suficientă cât să ofere suport integrat pentru DisplayPort 2. Veți putea folosi un port USB4 pentru a trimite a trimite un semnal către un ecran compatibil, în rezoluție de 8K, la 60Hz, în formatul complet 4:4:4 de culoare.

Această minunăție este posibilă pentru că ecranul nu prea va trimite multe înapoi către PC, ceea ce înseamnă că cei 40Gb/s dus și întors pot fi transformați în 80Gb/s dus. Iar partea cea mai bună este că nu va fi nevoie de vreun adaptor activ care să convertească semnalul de la un tip la altul, ci doar de un adaptor pentru conector DisplayPort.

USB 4 ar trebui să devină disponibil pe PC la următoarea generație de procesoare, probabil la sfârșitul anului, cel mai probabil prin 2021. Noul standard folosește specificații compatibile complet cu Thunderbolt 3 și utilizează interfața reversibilă pe care o știm deja de la USB Type-C.

[PC Per]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button