PC

USB 3.2 este pe drum

Dacă ați pierdut șirul variantelor de USB, fiindcă aveți o placă de bază care are doar porturi 2.0, vestea următoarea are să vă facă să oftați.

Încă o variantă de USB este pe drum, una ce se conformează designului și specificațiilor de bază ale lui USB-C, ceea ce înseamnă că nu veți avea prea curând probleme cu inserarea incorectă a unei mufe. Standardul nou se numește USB 3.2 și adaugă suport pentru linii multiple de comunicare.

Asta înseamnă că, atunci când un dispozitiv transmite date prin USB, va putea să trimită și să primească informații pe două canale separate, fiecare funcționând la viteza maximă. Se pot atinge astfel viteze și mai mari, în comparație cu USB 3.1 Type-C. Pentru ca funcția aceasta să fie disponibilă, la ambele capete trebuie să fie un dispozitiv compatibil cu standardul 3.2, nu este suficient ca doar una din părți să aibă noul tip de USB.

De dezvoltarea sa se ocupă în comun reprezentați ai unui număr mare de companii, precum Intel, Microsoft, Apple, Texas Instruments, NEC și câteva alte entități. Acest nou standard urmează să fie finalizat spre sfârșitul acestui an, și probabil va fi implementat în dispozitive de pe la sfârșitul anului 2018. Considerând cât de puțin își face apariția USB Type-C pe plăci de bază așa cum este, probabil nu veți vedea o grabă prea mare pentru adoptarea lui USB 3.2.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. poate cei care inca nu ai usb -c pe dispozitive vor face trecerea direct la 3.2. Are fix același adaptor, asa ca nu au nimic de pierdut. Cei care au deja 3.1 nu vad de ce sa faca trecerea la 3.2, e suficienta viteză pe 3.1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button