GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Următorul Xbox țintește 4K la 60 de cadre pe secundă

Duse sunt vremurile în care dezvoltatorii și departamentele de marketing ne spuneau cum 60 de cadre pe secundă strică jocurile, sau că ochiul uman nu poate vedea setări de grafică mai mari de mediu.

Conform celor mai recente vești care zburdă prin presă, următoarea generație de  Xbox este construită pentru a reda jocuri în rezoluția 4K la 60 de cadre pe secundă. Noua consolă are numele de cod Project Scarlett și pare că va fi construită folosind un procesor AMD pe 7 nanometri, cu arhitectura Zen 2. Aceleași gen de procesor pe care îl veți vedea în seria Ryzen 3000 în vara anului viitor.

Acest procesor ar trebui să fie acompaniat de un GPU cu putere suficientă încât să îndeplinească cerința de 4K@60. Desigur, fiind vorba de o consolă umilă, probabil nu va fi 4K pur sânge, ci o variantă filtrată și gâdilată a unei rezoluții mai mici, cum vedem deja la consolele existente. Project Scarlett ar trebui să ajungă pe piață prin 2020, așa că dezvăluirea poate că va avea loc la E3 anul viitor.

De asemenea, Microsoft pare că va pune un accent ceva mai mare în această generație pe streaming de jocuri, fiind disponibilă și o consolă mai ieftină, cu hardware mai firav, gândită să ruleze jocuri de pe „nor”.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button