PC

Următorul update pentru Windows 10 va veni pe 17 octombrie

Windows 10 Fall Creators Update are cum o dată de lansare: 17 octombrie. Acesta este primul update de acest fel din primăvară, și probabil va pune bazele unei serii de update-uri majore bianuale pentru Windows.

Microsoft a început etapele premergătoare lansării, și ne putem aștepta ca și acest update să urmeze același tipar ca și cele precedente: ultima versiune va fi terminată cândva prin septembrie, și va fi oferită întâi membrilor programului Windows Insider, după care va ajunge pe platforma de Windows Update.

Cea mai impresionantă caracteristică a acestui update este implementarea suportului pentru căștile de realitate virtuală prin ceea ce Microsoft numește platforma de Realitate Mixtă. Căști de la Acer, Dell, Lenovo și HP vor începe să fie livrate în aceeași zi (Asus urmând să se alăture o lună mai târziu) la prețuri începând de la 299 dolari. Aceste căști nu vor necesita senzori externi pentru urmărire; pur și simplu se vor conecta la calculator printr-un cablu HDMI și unul USB sau, în cazul lui Dell, un singur cablu USB-C. În afară de software-ul creat special pentru platforma Mixed Reality de la Microsoft, aceste căști vor suporta și SteamVR, deci probabil câteva jocuri nu vor întârzia să apară.

Alte funcții pentru noua versiune sunt integrarea cu OneDrive, posibilitatea de a fixa contacte pe bara de lucru, o versiune beta de navigare bazată pe urmărirea privirii și o nouă tastatură cu emoji. De asemenea, Fall Creators Update va fi prima versiunea care va adopta la scară largă noul Fluent Design System, deși dezvoltarea acestuia se va desfășura pe parcursul a mai multor iterații ale sistemului de operare.

Din păcate, nu toate funcțiile interesante vor apuca să vadă lumina zilei pe 17 octombrie. Timeline și Pick Up Where I Left Off au fost amânate pentru o altă dată ce a nu a fost încă anunțată.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button