PCȘtiri ITTECH

Următorul update pentru Windows 10 va sosi începând de azi, 30 aprilie

În sfârșit, Microsoft a stabilit o dată de lansare pentru ceea ce anterior era cunoscut sub numele de Spring Creators Update, altfel cunoscut și sub numele de Redstone 4. Acum, intitulat April 2018 Update, primul dintre cele două upgrade-uri majore pentru Windows 10 din acest an va începe să fie disponibil pentru PC-uri începând de astăzi, 30 aprilie.

Se zvonește că Microsoft a vrut să înceapă distribuirea actualizării April 2018 Update pe 10 aprilie, deși un bug descoperit spre sfârșitul ciclului de producție a determinat compania să întârzie lansarea și să facă niște teste suplimentare prin intermediul programului Windows Insider. Se pare că au rezolvat această problemă sâcâitoare, și s-au angajat la o dată reală de lansare.

De asemenea, compania a stabilit că Redstone 4, se va numi April 2018 Update, în loc de Spring Creators Update, acesta din urmă nefiind niciodată un nume oficial. Noul nume are un impact mai mic decât versiunile anterioare majore, dar măcar va fi lansat la timp (la limită) pentru a-și merita numele.

Scopul celor de la Microsoft este să actualizeze Windows 10 de două ori pe an cu upgrade-uri și îmbunătățiri ale caracteristicilor, între care lansează actualizări lunare de securitate.

În actualizările anterioare, Microsoft a pus un accent mai mare pe jocuri decât par să o fi făcut cu actualizarea din această lună. Acestea fiind spuse, există câteva lucruri care merită remarcate. Update-ul va introduce un Game Bar modificat și va aduce, de asemenea, îmbunătățiri pentru realitatea mixtă, inclusiv un nou mediu virtual pentru utilizatori. În plus, Microsoft aduce suport îmbunătățit pentru SteamVR, inclusiv haptic feedback pentru controllerele de mișcare în jocurile SteamVR.

Windows va arăta puțin diferit după aplicarea actualizării, acesta fiind rezultatul limbajului Microsoft „Fluent Design”. Microsoft va introduce, de asemenea, o caracteristică numită Timeline, care a fost inițial planificată pentru Fall Creators Update.

Microsoft explică:

Cu Timeline, PC-ul cu Windows 10 vă va permite să vă întoarceți în timp cu până la 30 de zile pentru a vă găsi lucrurile, indiferent dacă ați lucrat la el astăzi, săptămâna trecută sau acum câteva săptămâni. Deoarece o mare parte din activitatea noastră se realizează pe mobile, puteți chiar să reveniți la ceea ce făceați dacă erați conectat la contul dumneavoastră Microsoft în timp ce utilizați Microsoft Edge sau Office 365 pe dispozitivul dumneavoastră iOS sau Android atunci când reveniți la PC-ul dumneavoastră cu Windows 10.

Va trebui să vă planificați din timp instalarea actualizării, deoarece va dura ceva timp până când aceasta se va finaliza, timp în care PC-ul va fi indisponibil pentru alte activități. Microsoft afirmă că cei afiliați la programul Windows Insiders au avut în medie 30 de minute de nefuncționare la instalarea actualizării, față de 51 de minute pentru Fall Creators Update și 82 de minute pentru Creators Update.

Ca întotdeauna, vă recomandăm să vă faceți copii de siguranță la orice date importante înainte de a actualiza Windows-ul, în caz că totuși se întâmplă ceva neprevăzut.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button