Telefoane

Următorul iPhone va avea senzor 3D și pe camera din spate

Bloomberg a anunțat mai devreme că Apple dezvoltă un nou sistem de senzori 3D pentru iPhone-ul din 2019. Acest senzor ar funcționa diferit față de sistemul de senzori TrueDepth utilizat pentru Face ID și ar fi folosit pentru a adăuga caracteristici de detectare a profunzimii pentru camera din spate.

Adăugarea datelor de profunzime camerei din spate ar permite aplicații mai avansate de realitate augmentată. iPhone X și iPhone 8 Plus simulează profunzimea prin utilizarea unui sistem cu două camere și comparând paralaxa imaginilor de la cele două obiective. Bloomberg spune că Apple ar folosi tehnologie diferită pentru sistemul 3D de la camera din spate decât tehnologia utilizată de sistemul de camere TrueDepth.

Sistemul TrueDepth proiectează în jur de 30.000 de puncte, care sunt apoi capturate și analizate. Distorsiunea acestor puncte creează adâncimea. Acesta este modul în care Face ID obține datele 3D de care are nevoie pentru a verifica o potrivire a identității faciale și a debloca dispozitivul. Știrea spune că noul senzor pentru camera foto din spatele modelului din 2019 se bazează pe un algoritm de timp al zborului, măsurând cât timp este nevoie ca un laser să lovească un obiect și să se întoarcă înapoi.

Cu toate acestea, tehnologia TrueDepth ar rămâne pentru camera frontală. Noul sistem de timp-de-zbor ar fi adăugat doar pentru camera de pe spatele telefonului, în conformitate cu presupusele planuri Apple.

Raportul celor de la Bloomberg nu precizează dacă Apple ar putea renunța la sistemul de camere cu lentile duale pentru noul sistem, care ar putea reda profunzimea mult mai exact folosind o singură cameră decât folosind disparitatea produsă de sistemul de optică paralax. Totuși acest lucru este puțin probabil să se întâmple, deoarece sistemul cu două camere pe iPhone este folosit pentru mai mult decât doar măsurarea profunzimii. Al doilea obiectiv permite un zoom optic 2x, iar datele de lumină de la ambii senzori sunt uneori combinate pentru a face fotografii de o calitate mai bună.

Bloomberg declară că motivația noilor senzori 3D din spate este realitatea augmentată. Obiectele virtuale ar putea fi poziționate mai realist dacă dispozitivul ar ști despre localizarea obiectelor fizice și a barierelor într-o cameră. S-a mai zvonit de asemenea că Apple lucrează la un set de ochelari pentru realitate augmentată, care ar urma să fie lansat în cel mai fericit caz în 2020.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button