TECH

Următorul HoloLens va avea hardware gândit pentru AI

HoloLens reprezintă încercarea celor de la Microsoft de a face un prim pas în domeniul realității augmentate/virtuale, dar un al doilea pas este iminent și include câteva surprize.

Microsoft anunță că generația a doua a lui HoloLens va include un co-procesor special gândit pentru aplicații de Deep Learning și Deep Neural Networks, ce sunt momentan componentele principale ale unui AI contemporan. Compania dorește să includă o astfel de componentă deoarece ar îmbunătăți cu mult performanța sistemului și i-ar asigura ceva autonomie. Nu în sensul că ar face bateria mai longevivă, va face chiar opusul în acest sens, dar nu la fel de mult cum ar face efectuarea acelorași calcule pe hardware-ul existent.

HoloLens în această variantă va fi capabil să execute comenzi complexe și să rezolve probleme complicate, dar fără să fie nevoie să apeleze la un algoritm educat ce rulează pe un server dedicat undeva într-un centru de date.

Acest co-procesor permite efectuarea locală a calculelor necesare, ceea ce ar trebui să îmbunătățească foarte mult latența sistemului, totul fiind făcut local. Așa că atunci când HoloLens trebuie să țină cont de lucruri precum mișcarea mâinilor, o poate face mai rapid decât dacă ar trebui să aștepte ca un server să facă toată treaba și să trimită informațiile înapoi către dispozitiv.

Co-procesorul este făcut special pentru această funcție, nu este vorba de vreun chipset deja existent îngrămădit în HoloLens. Nu este clar când va fi gata această variantă, momentan fiind doar la stadiul de prototip.

[Microsoft]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button