PC

Următoarele procesoare Intel vor fi cel puțin cu 15% mai rapide ca cele Kaby Lake

Intel a dezvăluit că următoarea generație de procesoare pe care o va lansa anul acesta va oferi un spor de performanță de cel puțin 15% față de Kaby Lake.

Anunțul a fost făcut în cadrul ultimei conferințe cu investitorii și se referă la un test efectuat pe SYSmark 2014. Mai exact, un test de Windows Desktop Productivity Performance de la care Intel se așteaptă la un spor mai mare de 15% față de generația anterioară. Tranziția de la Skylake la Kaby Lake a fost de 15%, însă nu tocmai din cauza îmbunătățirii puterii de calcul a tehnologiei, ci prin mărirea frecvențelor.

Noua generație de procesoare, din seria 8000, va fi lansată în a doua jumătate din anul 2017. Din graficul prezentat de Intel nu pare să fie vorba de Cannonlake, deoarece se referă strict la procesul de fabricație de 14 nanometri, nu la cel de 10 nanometri pe care este construit Cannonlake. Ar putea fi însă vorba de Coffee Lake. O a doua optimizare a arhitecturii lui Skylake este pe drum, așa că nu se știe dacă performanța adițională vine de la vreo creștere efectivă numărului de instrucțiuni per ciclu de procesare, sau dacă se va mări doar frecvența din nou.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button