PCTECHTech&IT

Următoarea variantă de Windows 10 va fi terminată în septembrie

Microsoft a dezvăluit că următorul update al lui Windows 10, cel supranumit Redstone 5, are un nume nou. Ediția sa de testare nu mai este cunoscută sub numele de Nu va mai fi cunoscut ca 1803, ci va fi cunoscut sub numele 1809.

Asta înseamnă că noul update va ieși din producție prin luna septembrie și probabil va fi disponibil pentru publicul larg pe parcursul lunii octombrie. Pentru a evita confuzia generată de nume, următoarele update-uri vor avea titluri ceva mai descriptive. Următorul se numește 19H1… care deși sună ca un soi de gripă aviară, se referă la faptul că va fi lansat în prima jumătate din anul 2019.

Și ce aduce nou 1809? Microsoft a dezvoltat pentru acest update o variantă pe fundal negru al lui Explorer, așa că puteți deschide o fereastră după miez de noapte într-o cameră întunecată fără să mai orbiți. Va fi extins din nou designul de interfață modernă al sistemului de operare, ceea ce înseamnă că poate Windows 10 va semăna mai puțin ca o struțo-cămilă în curând. Sunt adăugate unelte extinse pentru capturarea de imagini, funcția de căutare devine ceva mai de-Cortana-izată, iar clipboard-ul în care copiați lucruri va avea o componentă virtuală ce poate fi atașată la un nor. Astfel, veți putea da copy la un lucru pe un PC, și paste pe un dispozitiv separat.

Câteva alte îmbunătățiri și reparări de probleme de ordin tehnic mai sunt integrate. Cu puțin noroc, de această dată se va întâmpla fără surprize neplăcute.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button