Telefoane

Următoarea variantă de Android va fi 8.1

Android a tot avut ceva de furcă acum câțiva ani cu numărul variantelor, fiind vreo trei ce cumulativ puteau fi numite Android 4, dar care aveau trăsături foarte diferite și nume diferite.

Problema aceasta nu s-a mai repetat în ultima vreme, și se pare va fi evitată și în cazul ediției curente. Android 8.0 Oreo va fi urmat de Android 8.1, ce se va numi tot Oreo și va fi disponibil tot de anul acesta.

Nu este deocamdată clar ce îmbunătățiri ar putea aduce Android 8.1, din moment ce publicul nici măcar n-a avut ocazia să vadă noul sistem de operare instalat pe un telefon din prima, update-urile pentru modelele existente încă fiind în desfășurare.

Android 8.0 Oreo a fost responsabil pentru integrarea unui file manager nou, care ar putea fi mai bun, control îmbunătățit asupra stocării, butonul de panică pentru aplicații blocate, modul picture in picture, suport adevărat pentru HDR și multe altele. Probabil tot nu destul cât să îl facă un sistem de operare la fel de customizabil ca Windows 95, dar tot e ceva.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button