TECHTech&IT

Următoarea generație de HTC Vive a sosit

HTC a dezvăluit la CES 2018 noua variantă a lui HTC Vive pe care amatorii VR-ului o tot așteaptă de luni de zile. Noul dispozitiv se numește Vive Pro și deocamdată încă nu are un preț.

Aș vrea să vă spun că este mai ieftin ca Vive-ul existent, dar nu există deocamdată o astfel de informație. Cert este că la partea de hardware avem parte de un upgrade sesizabil. Rezoluția a sărit de la 2160×1200 la 2880×1600, o creștere de 78% a numărului de pixeli. Asta nu va însemna doar că avem parte de imagini mai detaliate, dar și că efectul de plasă de țânțari care este de obicei asociat ecranelor VR va fi mai puțin observabil.

Vive Pro include ca standard o pereche de căști detașabile, în cazul în care vreți să folosiți propriul sistem audio. Mai include încă un microfon pentru a îmbunătăți funcția de anulare a zgomotului, precum și o a doua cameră, pentru sporirea acurateței la funcția de urmărire în spațiu tridimensional. Ergonomia a fost îmbunătățită, noul dispozitiv fiind ceva mai comod și mai ușor.

Vive Pro este compatibil atât cu senzorii de bază și sistemul de control tradițional, și poate fi cumpărat fără ele la pachet dacă aveți deja restul setului de la generația trecută. Dar va fi compatibil și cu variantele 2.0 făcute de Valve. Mai mult de atât, acel modul wireless va fi disponibil în mod oficial din această vară, Vive Pro în sine urmând să fie lansat cel târziu în primăvară.

Iarăși, prețul este necunoscut, dar dacă avem noroc nu va fi iarăși 1000 și ceva de euro.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button