MORE

Urmatoarea generatie de Android va avea suport nativ VR

Abordarea celor de la Google cand vine vorba de VR este pe putin spus minimalista. Fara prea mult tech, o abordare DIY (Do it yourself) prin prisma Cardboard si extrem de mult software la liber. Pentru asta Google nu pot decat sa fie felicitati, Android facand pasi mari in adoptarea VR-ului ca fiind o sursa de entertainment pentru utilizator. Si se pare ca Google nu se opreste aici.

La conferinta anuala Google I/O, vice presedintele Google pentru realitate virtuala Clay Bavor a facut o serie de declaratii interesante cu privire la viitorul companie in taramul realitatii virtuale. 

Conform speech-ului sau, Bavor doreste sa puna o casca virtuala pe capul tuturor utilizatorilor Andorid, acesta spunand ca aceasta tehnologie nu poate fi explicata in cuvinte, ci trebuie experimentata. Abia atunci utilizatorul reusind sa isi dea seama care ii este valoarea cu adevarat. Google VR

Probabil din acest motiv urmatoarea varianta de Android va fi cladita pentru a avea un suport nativ pentru castile VR. Cu alta cuvinte, viitoarea varianta de Android si terminalele pe care urmeaza sa opereze vor integra tot ceea ce iti trebuie pentru a transforma telefonul intr-un VR Headset.

In aceasta privinta se pare ca Google va incheia o serie de parteneriate cu producatorii pentru a realiza controller-e si casti, la un pret accesibil, care nu sunt realizate din carton, ce vor fi disponibile spre finalul acestui an.

Initiativa se numeste Daydream si spre deosebire de Android TV, unde a fost aplicata o interfata personalizata, Daydream face parte pur si simplu din sistemul de operare Android, telefonul odata conectat la o casca virtuala lansand automat Daydream Home. Compania a produs aplicatii populare precum Netflix, Hulu sau Facebook, dar format si parteneriate cu distribuitori de jocuri precum Ubisoft si EA. Cu alte cuvinte Google s-au pus pe VR serios.

[Google I/O]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button