Tech&IT

Noul update de Windows 11 îți va permite să-ți cureți mai bine meniul Start

Dar există o mențiune...

În curând, va fi posibil să te joci cu personalizarea prin Start Menu, Taskbar și System Tray, grație noului update pentru Windows 11 care se concentrează pe multiple group policies. Momentan, ele sunt disponibile doar în cadrul unui anumit build, adică Insider Preview Build 22610, destinat utilizatorilor înscriși în canalele Dev și Beta ale gigantului Microsoft.

Asta înseamnă că aministratorii pot configura noile funcții introduse pe Windows 11 accesând editorul dedicat (Group Policy Editor) și navigând spre User Configuration > Administrative Templates > Start Menu, iar apoi Taskbar. Ele pot fi accesate și remote, prin Microsoft Endpoint Manager, folosing un profil personalizat.

Într-o postare care detaliază natura update-ului, Microsoft explică faptul că noile politici le vor da utilizatorilor autorizați posibilitatea de a-și simplifica experiența de utilizare a lui Windows 11, oferindu-le libertatea de a-și edita meniurile Start, Taskbar și System Tray. Pe lângă micile optimizări, cele mai importante schimbări sunt:

  • Disable Quick Settings flyout;
  • Disable Notification Center and calendar flyouts;
  • Disable all taskbar settings;
  • Disable search (pentru meniul de Start și pentru taskbar);
  • Hide Task View;
  • Customizarea elementelor Pinned din Start;
  • Hide ‘Recommended’ in Start;
  • Dezactivarea meniurilor de context din Start;
  • Hide ‘All apps’ in start.

Sunt niște schimbări mărunte, dar utile, în special pentru cei care doresc să lucreze cu un UI mai aerisit și lipsit de intruziuni. Tocmai de aceea, sunt curios când anume vor fi implementate și publicului general pentru a oferi mai multă libertate de personalizare. Alături de acestea, Microsoft a introdus în update-ul de Windows 11 și câteva fixuri pentru mai multe probleme. În general, acestea îmbunătățesc funcții ca Family Safety Widget, care a primit un overhaul pe partea de pratajare a locației, câteva refresh-uri aduse widget-urilor, task manager-ului și altor elemente de UI.

În final, build-ul 22610 modifică și SMB1 (Server Message Block). Acest protocol de partajare a fișierelor începe să devină încet încet obsolet și tocmai de aceea Windows 11 îl va ține dezactivat by default. Totuși, pentru unele medii în care încă mai este necesară folosirea lui SMB1 pentru conectarea cu alte dispozitive mai vechi, Microsoft ia în calcul introducerea unei alternative care să permită instalarea pachetelor necesare.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button