PCTECHTech&IT

Update-urile pentru Windows 7 vin contra cost după 2020

Pe 14 ianuarie 2020, Windows 7 va primi ultimul update. Dacă doriți să mai vedeți vreun patch de securitate dincolo de acea dată, voi va trebui să plătiți.

Iar prin „voi”, mă refer la companiile care au cumpărat licențe în volum mare pentru Windows 7 Professional, pentru că doar aceste entități vor mai avea posibilitatea de-a primi aceste update-uri, atât timp cât vor plăti taxa. Microsoft nu a clarificat ce valoare va avea această taxă, doar că va fi bazată per dispozitiv, nu o sumă întreagă per companie, și că va crește în fiecare an dincolo de 2020.

Evident, Microsoft înțelege că deși Windows 10 este atât de adorat și benefic pentru companii (sarcasm intenționat), sunt unele companii care încă folosesc Windows 7 pentru că nu vor să le dispară toată munca la fiecare 6 luni. Aceste companii nu vor face tranziția la Windows 10 peste noapte după ce update-urile planificate pentru sistemul de operare Windows 7 vor înceta. Ar fi chiar foarte dornice să rămână la el, cel puțin până ce costurile de securitate vor fi atât de mari încât nu vor mai avea de ales și vor trebui să treacă la varianta curentă.

Publicul larg oricum nu va avea acces la acele update-uri… în mod oficial… nu e de parcă asta a oprit vreodată pe cineva să descarce variante de Windows XP cu actualizările făcute până în 2015 pentru anumite industrii și servicii, care funcționează de minune pe un PC de desktop.

[Forbes]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button