Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Noul update pentru Windows 10 „dăruiește” crash-uri frecvente

Aproape de fiecare dată când un update pentru Windows 10 este lansat ceva scârțâie, iar PC-urile ori încep să se comporte anormal, ori întâmpină infamul blue screen of death. Săptămâna aceasta, mai exact marți, Microsoft a lansat încă o serie de cumulative updates, iar tot mai mulți utilizatori sunt afectați de erorile oferite „din partea casei”.

Acest update pentru Windows 10 îi pune în dificultate pe cei care folosesc imprimante. Dacă utilizatorii încearcă să folosească astfel de device-uri, sistemul va fi afectat de BSOD. Problema în sine este regăsită în rândul celor mai noi versiuni ale sistemului de operare. Cu alte cuvinte, bug-ul este prezent în special pe KB5000802 pe versiunea 1909 și KB5000808 pe versiunile 2004 și 20H2 .

Cel mai recent update pentru Windows 10 se concentrează pe îmbunătățirea securității, dar Microsoft nu menționează nimic legat de posibile bugfix-uri, în afara unor situații care vizează user certificates. Între timp, utilizatorii constată că tot mai multe modele de imprimante contribuie la crash-uri frecvente, fără ca Microsoft să-și fi dat încă seama de acest lucru.

Update pentru Windows 10

Clasica metodă pentru un update pentru Windows 10 problematic

Din fericire, există o portiță de scăpare. Pe Reddit circulă câteva metode prin care utilizatorii au reușit să se debaraseze de această problemă, în lipsa unei soluții oferite de Microsoft. Astfel, dacă folosești intensiv imprimanta la locul de muncă sau la școală, ai putea să dezinstalezi KB5000808 sau KB5000802. Un alt user a dezinstalat unul din aceste knowledge bases (conform wusa /uninstall /kb:5000802) pe mai multe sisteme deținute, iar totul a mers bine. Acesta a remarcat faptul că Windows 2004 și 20H2 aduse la zi cu actualizările implică aceleași crash-uri/BSOD, și că actualizarea driverelor pentru imprimante este inutilă.

Noul update pentru Windows 10 poate fi dezinstalat prin Settings > Update and Security > Windows Update > View update history. De acolo, poți selecta „Uninstall an update” ,căutând în listă versiunea cu pricina > Uninstall.  Dacă preferi în schimb Command Prompt (selectat ca „Run as administrator”), va trebui să scrii wmic qfe list brief /format:table pentru afișarea unei liste cu update-uri. Dacă îți apare KB5000808 sau KB5000802, îl poți dezinstala pe oricare dintre ele folosind comanda wusa /uninstall /kb:5000802 sau wusa /uninstall /kb:5000808. La final, restartează PC-ul și roagă-te să funcționeze. Sau ai putea să aștepți până la următorul update pentru Windows 10, care (în teorie), va rezolva problema.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button