TECHRSS PaginaDeMedia

Noul update Android aduce mai multe îmbunătățiri și funcții suplimentare pe dispozitive

Din moment ce Android este sistemul de operare folosit de peste 3 miliarde de dispozitive, de ce să nu ne bucurăm periodic și de funcții noi și actualizări? Cel mai nou update pentru roboțelul din telefoanele, tabletele și mașinile noastre a primit mai multe opțiuni interesante și importante pentru diferite ocazii. Mai exact, actualizarea curentă aduce cu sine 6 astfel de opțiuni, care acoperă chestiuni precum asistentul vocal, Android Auto, comunicare, securitate și gestionarea parolelor.

Android Earthquake Alerts va fi disponibil global

La fel cum sugerează și numele, sistemul se va concentra pe o mai mare acuratețe în detectarea potențialelor cutremure. Potrivit dezvoltatorilor, tehnologia implementată pe dispozitivele Android îi va putea alerta pe utilizatori cu secunde înainte de producerea seismului, pentru ca aceștia să se poată adăposti (cât de cât) în timp util.

Pentru început, acest update va fi prioritar pentru țări supuse unui astfel de risc, urmând a fi disponibil și pentru restul țărilor. Sistemul poate fi utilizat gratuit, iar informațiile oferite vizează magnitudinea cutremurului și estimează și locația epicentrului.

Aplicația Messages împrumută o funcție utilă de la WhatsApp

Odată cu introducerea noii actualizări, cei care preferă să comunice prin intermediul aplicației Messages pentru Android vor putea marca mesajele importante, pentru a le accesa mai rapid din secțiunea Starred. Totul se face printr-o simplă apăsare lungă a respectivului mesaj, selectând opțiunea Star. Opțiunea este universal valabilă pentru orice mesaj, document sau poză, așa cum ne-am obișnuit de pe urma utilizării frecvente a WhatsApp. Totodată, mesajele din conversațiile one-on-one vor beneficia de criptare end-to-end.

 

Emoji Kitchen și predicțiile contextuale

Stickerele Emoji Kitchen au fost actualizate, iar algoritmul va oferi sugestii pentru astfel de stickere/emoji/whatever în funcție de mesajul trimis. Acest mic update vine în continuarea adăugării tab-ului care afișează cele mai utilizate emoticoane, iar opțiunea este compatibilă momentan pentru conversațiile în Engleză, Spaniolă și Portugheză. Aceasta poate fi accesată înainte de lansarea oficială, prin intermediul Gboard beta.

Asistentul Vocal va fi compatibil cu mult mai multe aplicații

Voice Assitant-ul Google a devenit din ce în ce versatil, iar dispozitivele Android vor putea de acum să se bazeze și mai mult pe capabilitățile acestuia. Asistentul va putea fi folosit pentru a accesa tot mai multe aplicații, iar comenzi vocale simple vor permite efectuarea sarcinilor specifice acelor aplicații.

De exemplu, vei putea folosi asistentul pentru a putea redacta și trimite mesaje pe Discord prietenilor. Vei putea și să lansezi o comandă vocală prin care ți se va deschide automat un profil specific pe Instagram sau Snapchat. Trecând la funcțiile ceva mai complexe, vei putea posta și pe social media, comanda mâncare, vei putea să-i înapoiezi unui amic banii pe Revolut, comanda un Uber și toate cele. În momentul de față, există peste 30 de aplicații compatibile cu Voice Assistant-ul pentru Android.

Google Android Voice Assistant

Voice Access și îmbunătățirea password input-ului le ușurează viața celor cu nevoi speciale

Când vine vorba de noile generații de telefoane inteligente, ce apreciez cel mai mult la acestea este modul în care funcțiile integrate încearcă (și de multe ori reușesc) să ne ușureze viața tuturor, mai ales persoanelor cu dizabilități.

De aceea, funcția Voice Access, care permite navigarea prin meniuri și operarea telefonului doar prin comandă vocală, a venit cu o serie de îmbunătățiri. În primul rând, aceasta a primit opțiunea de gaze detection, adică vei putea folosi comenzile vocale doar atunci când privești către ecranul telefonului, pentru a evita confuziile în contextul unei discuții cu alte persoane.

Pentru introducerea parolelor, Voice Access pe Android va reacționa mai bine la comanda vocală respectivă. Dacă acea parolă include o majusculă, chiar și un caracter special, menționarea acestora va fi recunoscută de către sistem, fiind ulterior introdusă în câmp (de exemplu, capital P a s s w o r d și dollar sign pentru $).

Voice_Access_Gaze_Detection

Personalizare extinsă pentru Android Auto

Sistemele de infotainment compatibile cu interfața Android Auto vor putea fi presonalizate mai ușor, fie prin intermediul telefonului, fie prin comandă vocală. Activarea dark mode, redactarea unui text sau inițierea unui apel pot fi realizate mai ușor, alături de gestionarea tab-urilor și a aplicațiilor.

În plus, Android Auto va devenit compatibil cu aplicații precum cele de detectare a stațiilor de încărcare pentru EV-uri, aplicații pentru navigare și parcare și toate cele.

Google Android Auto update

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button