MORE

Unreal Engine suportă DirectX 12

Epic Games a lansat cea mai nouă variantă a  Unreal Engine, una ce suportă DirectX 12, oferind acum ocazia oricărui pasionat de grafică să efectueze propriile creații tridimensionale accelerate de noul API.

Cu varianta 4.9, Unreal Engine primește suport pentru DirectX 12, însă nu tocmai într-o variantă ce poate fi numită în vreun fel finală. DirectX 12 este implementat în mod experimental în motorul grafic, și trebuie activat manual prin adăugarea unui „-DX12” ca argument de lansare a programului.

DirectX 12 va permite acces mai bun la resursele sistemului, sub Windows 10, îmbunătățind performanța sistemului și oferind o multitudine de opțiuni noi pentru redarea imaginii. Desigur, pentru a vă putea folosi din plin de unele, nu ar strica să știți ceva programare, dar important este că temelia a fost pusă la locul său.

Variantele următoare ale lui Unreal Engine vor accentua opțiunile disponibile sub DirectX 12, oferind suport din ce în ce mai bun, până la punctul la care se speră că va înlocui complet DirectX 11 ca API-ul standard al motorului grafic.

DirectX 12 nu este singura îmbunătățire adusă de varianta 4.9, s-ar putea spune că este una cu adevărat mică și neînsemnată. Lista de modificări, petice și funcții noi adăugată în această variantă de Unreal Engine este gigantică, acoperind aproape fiecare lucru cu putință, de la umbre împrăștiate pentru obiecte staționare , la suport extins pentru realitate virtuală, la amestecarea fină a unor animații diferite.

Unreal Engine este gratuit, așa că nu ezitați să vă folosiți de el dacă sunteți curioși.

[Epic Games]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button