MORE

Universitatea Yale arata cat de dependenti suntem de Google!

Internetul pare să fi avut un efect nociv asupra modului în care oamenii își gestionează cunoștințele. Un studiu publicat în Jurnalul Psihologiei Experimentale din cadrul Universitatii Yale au aratat că oamenii se bazează tot mai mult pe abilitatea de-a cauta informații pe internet.

Atunci când cineva este întrebat ceva despre un subiect cunoscut, tinde sa considere că are cunoștințe la fel de ample si despre alte subiecte, cu totul necunoscute. O explicație pentru acest fenomen este că internetul a provocat o diluare a graniței dintre lucrurile pe care le cunoaștem și cele pe care le putem afla… de pe internet. Cum poți evita această capcană mentală? Recunoscând că nu știi totul, și apoi încercând să înveți totul.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. ”Recunoscând că nu știi totul, și apoi încercând să înveți totul.” nu cred ca o sa reusim ,dar macar sa invatam cate ceva din toate
    Dar mereu o sa simtim nevoia de google, nu stii ceva ,poc te-ai dus pe google si ai aflat ,ne baga intro stare de ”comfort” fals chestia asta ”oh,stai ca stiu dom’le”(dar defapt nu stii) cand o sa avem nevoie de cunostintele noastre si google nu e prin preajma ,ce facem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button