MORE

Universal Windows Platform – Microsoft mizeaza pe Windows 10 ca platforma de dezvoltare jocuri

Windows 10, in acest moment, are un install base destul de mare, iar sperantele Microsoft sunt la fel de mari pentru acest produs. Probabil din aceasta cauza Universal Windows Platform are parte de un push masiv in acest moment, compania sperand sa transforme Windows 10 intr-o unealta de dezvoltare de jocuri, atat pentru PC, dar si pentru Console.

Microsoft pare sa isi fi întors privirea catre Master Race, daca ne permiteti această gluma, multe dintre titlurile care in trecut erau exclusive pentru Xbox, astazi ajungand si pe PC. Cine stie, poate si Halo, daca avem noroc. Totusi, trebuie amintit ca Windows nu inseamna doar PC, ci si tablete, telefoane (ROFL) si sa nu uitam si de HoloLens care, sa nu uitam, este si el un produs Microsoft.

Potrivit companiei, UWP (Universal Windows Platform) este „core-ul” viitorului dezvoltari de jocuri. Acum daca au sau nu dreptate ramane de vazut, multi producători alegand pana la urma aceasta platforma pentru a dezvolta titluri. Sa nu uitam ca Linux nu este inca o forta în piata de PC Gaming, cu toate ca exista o comunitate, iar faptul ca Microsoft a inclus acest set de unelte in Windows 10 este de aplaudat.

Aplicatia Universal Windows Platform (UWP) este o experientă de Windows construita peste platforma UWP, ce a fost introdusa in Windows 8 sub forma de Windows Runtime. La baza aplicatiilor UWP se afla ideea ca utilizatorii doresc ca experientele lor sa fie mobile pe TOATE dispozitivele lor, si doresc sa utilizeze dispozitivul care este cel mai convenabil sau productiv pentru o sarcina anume.

[GDC]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button