MORE

Uniunea Europeană vrea Wi-Fi gratuit peste tot

Uniunea Europeană are un plan nou care implică implementarea de Wi-Fi gratuit pe tot continentul. Nu doar în marile metropole, nu doar în orașe, ci și în sate… probabil nu la satele noastre, dar sate în general.

Ca parte din noile reglementări făcute de Uniunea Europeană sub noul Cod European de Comunicații Electronice, a fost bugetată suma de 120 de milioane de euro pentru achiziția de echipament care să permită înființarea unor puncte de acces wireless la internet în cât mai multe localități de pe continent.

Pe lângă asta, a fost stabilit  și obiectivul ca fiecare casă din Europa să aibă acces la internet cu o viteză de 100Mbs download până în anul 2025. Poate că pentru mulți dintre noi asta pare a fi ridicol de puțin peste extrem de mulți ani, dar la ce internet există prin unele locuri de pe continent, este chiar un plan îndrăzneț. De asemenea, până atunci se speră că va fi pusă la punct infrastructura 5G a Europei.

Codul cel nou mai include și câteva alte lucruri, cum ar fi mici modificări la legile de copyright care obligă înăsprirea măsurilor de depistare a încălcării drepturilor de autor și continua imposibilitate de-a face o poză unui anumit turn din Paris noaptea și să o postezi pe internet fără să încalci legea.

[Ars Technica]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

45 Comments

  1. Ooo ce dragut din partea lor, hai mars javrelor de la EU inca niste fonduri de supt de fapt. 2025 se face paru la p..a alb pana atunci. 5 G la sate, dar de drumuri nu se aude nimic…

    1. Poate ar fi mai util ca statul roman sa se ocupe de drumuri in sate,cum contributiile sunt mai mari la statele bogate poate ar fi bine sa le multumesti si pentru ce ai primit pana acum!

    2. Prin simplul fapt ca statul roman si oamenii pe care poporul si-i pune in pozitii cheie face ca pozitia noastra sa fie slaba in UE,nu inseaman ca UE incaleca prosti.Inseamna ca suntem incapabil sa gestionam lucruri chiar si cand ni se arunca in fata cu ele.

    3. Nu e vina UE ca suntem niste dobitoci fara reactie. Si ca ne furam singuri caciula fara sa luam atitudine… stam si ne plangem pe fb ca niste tzatze! Eu gasesc foarte buna initiativa UE deoarece va reduce costurile si ii va obliga pe idiotii de operatori sa isi dezvolte retelele… la fel cum au facut cu preturile de Roaming. Pentru cine nu isi aduce aminte de ce preturi practicau acum 3 ani pt 1 minut de roaming si ce pret este acum….

    4. Sa nu uitam ca initiativa lui Junker vine ca si contraatac la propaganda rusa online,precizand clar ca vrea ca europenii „sa nu mai fie usor de prostit” ! Pe langa valentele economice…

  2. Ar fi mișto să se scoată de pe piața japcarii care îți oferă internet de 20 mbps la preturi colosale pentru că în mediul rural nu exista concurenta , iar taranul să aibe acces la calitatea serviciilor de internet așa cum se are si in mediul urban !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close