TelefoaneRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

În timp ce Uniunea Europeană vrea standardizarea USB-C, Apple ne-ar putea oferi iPhone-ul wireless

Uniunea Europeană a anunțat că se gândește serios să forțeze producătorii de telefoane să adopte un port universal de încărcare, anume USB-C. Iar asta nu ar fi o cerere imposibilă, întrucât toate smartphone-urile cu Android din ultimii ani au venit cu un astfel de port. Doar că Apple încă folosește cablurile Lightning, iar dacă vor fi obligați să adopte un nou port de încărcare, la fel de bine i-am putea vedea cum încep să lanseze iPhone fără nici un fel de conectivitate pe cablu.

Asta ar fi posibil cu ajutorul unei portițe în legea propusă de Uniunea Europeană, care stipulează că dacă un telefon poate fi încărcat și wireless, producătorul nu va fi obligat să îl înzestreze și cu un port USB-C. Iar cu o fereastră de 24 de luni în care companiile producătoare de telefoane ar trebui să se conformeze, Apple are destul timp încât să dezvolte un iPhone fără un port de încărcare.

iPhone

Nu ar fi prima dată când Apple elimină porturi de pe iPhone

În trecut, producătorul a mai renunțat la porturi. Să ne amintim lansarea lui iPhone 7 când Apple ne-a prezentat primul său telefon fără jack. Și contrar a ceea ce cred mulți, nu a fost prima companie care a eliminat acest port, dar a fost de departe cea mai influentă datorită popularității și poziției pe care o ocupă în piață. Iar dacă se va repeta istoria, de această dată cu portul de încărcare, am putea vedea o revoluție în lumea telefoanelor mobile.

Există și posibilitatea în care Apple eșuează cu această mutare, ori cea în care se conformează și vom vedea iPhone-uri cu USB-C în locul portului Lightning care este folosit de aproape un deceniu. Ideea de a trece la încărcare wireless nu este SF în acest punct, mai ales după ce am văzut producători precum OnePlus care oferă încărcare fără fir la 50W; adică bateria ajunge la capacitate full în 43 de minute. Tehnologia există, dar este nevoie de un nume influent care s-o popularizeze.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button