PC

Uniunea Europeană se ia la trântă cu rețelele de socializare

Comisia Europeană a pus gând rău companiilor care dețin rețele de socializare, precum Google, Facebook și Twitter, dar nu și rețelelor în sine.

Conform noilor reglementări, companiile numite anterior vor trebui să se conformeze câtorva criterii suplimentare dacă nu vor să se trezească peste cap cu o serie de amenzi. Aceste reglementări vin pe de o parte în avantajul utilizatorului de rând. Spre exemplu, se cere îndepărtarea din termenii și condițiile de utilizare a părților care obligă utilizatorul să renunțe la o parte din drepturile sale, cum ar fi pretenția că deține ceea ce postează.

Companiile care operează rețelele nu mai au nici voie să oblige utilizatorii să îi dea judecată doar în California, ceva ce n-ar fi tocmai la îndemâna oricui. În schimb, vor trebui să accepte că cineva îi poate da în judecată și în România.

În teorie, aceste reglementări ar trebui să ofere utilizatorului ceva mai mult control asupra propriului conținut și ar obliga Facebook și semenii lor să fie ceva mai responsabili pentru îndepărtarea de lucruri ilegale. Dacă vreți să citiți pe larg intențiile Comisiei Europene, puteți arunca o privire peste cererile instituției.

Vor respecta companiile aceste cerințe? Cine poate spune. Intel încă are de plătit vreun miliard în amenzi în Europa de câțiva ani, și asta tot nu s-a întâmplat.

[The Register]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button