Tech&ITTelefoane

Uniunea Europeană vrea să implementeze reguli în legătură cu durata de viață a telefoanelor și tabletelor

Uniunea Europeană a propus săptămâna aceasta adoptarea unor reglementări care vor îmbunătăți durata de viață a smartphone-urilor și tabletelor. Dacă vor fi aplicate, aceste reguli vor forța producătorii de device-uri să asigure pentru reparatorii oficiali un număr de cincisprezece componente diferite pentru a fi folosite în scopul reparațiilor, pentru o perioadă de cinci ani după ce un produs apare pe piață.

Aceste reguli prevăd de asemenea și faptul că utilizatorii ar avea acces garantat la baterii, display-uri, încărcătoare, carcase, chiar și la slot-uri de carduri SIM și de memorie, în vederea înlocuirii pieselor defecte. Cât despre baterie în mod specific, producătorii ar fi nevoiți să asigure baterii mai durabile pentru device-urile lor, pe lângă asigurarea disponibilității unor baterii de schimb.

Propunerea acestor reglementări are scopul de a îmbunătăți procesul de reparare al telefoanelor și tabletelor, dar și de a reduce amprenta de carbon de pe teritoriul Europei. Publicația The Financial Times spune că această extindere a duratei de viață a acestor device-uri este echivalentă cu îndepărtarea unui număr de cinci milioane de mașini de pe drumurile europene.

Uniunea Europeană spune că forțarea producătorilor de a fabrica produse mai durabile și mai ușor de reparat va avea ca efect reducerea deșeurilor electronice, îmbunătățirea ratei de reciclare și refolosirea materialelor necesare pentru fabricarea acestor device-uri.

Dacă propunerile Uniunii Europene vor fi adoptate, asta va însemna că o nouă etichetă va fi aplicată pe telefoane și tablete, care va indica durata de viață a device-urilor, dar și informații despre rezistența la apă, la praf, dar și rezistența acestora în cazul în care sunt scăpate pe jos neintenționat.

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button