PC&Consoles

Uniunea Europeană investighează Valve pentru blocare jocurilor pe regiuni

După cum bine știți, jocurile care pot fi cumpărate prin internet sunt adesea supuse unor blocaje regionale. Codurile nu pot fi activate decât în anumite țări. Această măsură a fost luată pentru a reduce impactul pieței „gri”, dar nu pare să fie metodă în totalitate legală, cel puțin nu în Europa.

Comisia Europeană investighează în acest moment Valve, Bandai Namco, Capcom, Focus Home Interactive, Koch Media și ZeniMax pentru înțelegeri bilaterale care încalcă normele europene referitoarea la formarea unei piețe unitare.

Mai exact, deși nu este ilegal pentru ca un cod de joc achiziționat în Moldova să fie blocat în România, este oarecum împotriva sentimentului general european ca un cod de joc din Polonia să fie blocat în orice altă țară din Europa. Dar tocmai asta se întâmplă, deoarece Valve și companiile numite mai sus au ajuns la înțelegeri pentru blocarea codurilor pe regiuni, lucru care duce la apariția de piețe paralele cu cea unitară europeană.

Investigația aceasta este abia la început, așa că ce exact se va întâmpla pe parcursul său nu se poate spune cu siguranță. O speculație ar fi eliminarea acestor restricții, dar în consecință și ridicarea prețurilor din țările mai defavorizate, pentru a nu se abuza din nou de acea piață „gri” pe care ocazional apar jocuri care au mai „căzut dintr-un camion”.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button