MORE

Unity incearca sa isi salveze trecutul

Prima data cand ati intalnit motorul Unity a fost probabil atunci cand ati incercat sa jucati ceva pe internet, in browser, precum Off-Road Velociraptor Safari.

Tehnologia a avansat mult de atunci, atat de mult incat acel plug-in folosit pentru astfel de jocuri nu mai functioneaza, dar Unity incearca sa repare problema.

Player-ul de web al motorului Unity depinde existanta suportului pentru Netscape Plugin Application Programming Interface, un standard care dateaza inca de pe vremea cand lumea folosea Netscape. Insa browser-ele contemporane renunta la suportul pentru NPAPI si in consecinta pentru orice aplicatie se foloseste de aceasta solutie.

Ca urmare, orice joc de browser realizat in Unity va inceta in curand sa functioneze. Practic, pe Chrome nu mai functioneaza pe o luna, pe Firefox nu vor mai functiona in curand, pe Edge nu au functionat vreodata, si cum Opera este acum o derivare de Chrome, este cam aceeasi poveste.

Unity incearca in acest moment sa salveze aceste jocuri, chiar daca unele nu erau prea bune, initial prin implementare de WebGL. Aceasta optiune va inlocui metoda curenta de exportare a jocurilor facute cu motorul Unity si va permite rularea lor din browser fara nevoia de a mai descarca un plug-in.

Asta insa nu rezolva problema jocurilor care nu mai sunt sprijinite de producator si care vor avea nevoie de o versiune noua pentru a mai putea functiona. Pentru aceste jocuri, Unity inca mai lucreaza la o alta solutie, mai multe detalii fiind disponibile atunci cand se gaseste una.

[Unity]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button