Știri ITTECHTelefoane

Unii utilizatori de iPhone s-au trezit cu contul blocat

Un eveniment ciudat a fost reperat de un număr tot mai mare de utilizatori de iPhone – conturile lor Apple ID sunt blocate.

Acest lucru s-ar întâmpla în mod normal dacă cineva încearcă să acceseze o identitate introducând o parolă incorectă de prea multe ori, dar nu este cazul aici. Încă nu este clar ce anume determină sistemele Apple să blocheze conturile utilizatorilor, dar dacă acest lucru se întâmplă, atunci compania vă va cere să vă resetați parola. Este un aspect neplăcut, desigur, dar, din fericire, nu sunteți blocat definitiv din contul vostru.

Veți afla instantaneu dacă sunteți afectat, deoarece iOS vă va prezenta o alertă din Settings care spune că anumite setări ale ID-ului Apple trebuie să fie actualizate. De asemenea, pierdeți accesul la iMessage, iCloud și Apple Music dacă nu vă confirmați identitatea.

De obicei, când vedeți acest mesaj, trebuie să reintroduceți parola, dar în acest caz contul vostru poate fi blocat, deci va trebui să resetați parola.

Este posibil ca acest lucru să fie rezultatul încercărilor unui grup lipsit de scrupule de a încerca să spargă cu forța mai multe Apple ID-uri în același timp, dar aceasta este doar o speculație, deoarece compania nu a emis niciun cuvânt oficial în această privință. De asemenea, este complet plauzibil să fie doar o problemă ciudată în sistemele Apple.

Unii oameni au raportat că au primit solicitări repetate de conectare încă de când și-au setat un nou dispozitiv iOS și acest lucru ar putea cauza blocarea ID-urilor Apple dacă serverele companiei o interpretează greșit.

Este imposibil să aproximăm exact câte persoane sunt afectate în prezent de această situație, dar există o mulțime de rapoarte cu privire la acest aspect pe social media, deci nu este cazul unui incident izolat. Sperăm că Apple va alege să comenteze la un moment dat – vă vom anunța dacă acest lucru se va întâmpla.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button