MORE

Ungaria vrea sa taxeze zdravan internetul!

Daca pana acum am vazut in Romania tot felul de legi prost facute si abuzive, acum a venit si randul parlamentarilor din Ungaria sa comita si ei una.

Probabil va intrebati care este problema, ca oricum noi stam in Romania. Pai problema este simpla, ar putea da aceeasi idee proasta si altora (adica noua), si in felul acesta ne-am putem trezi si noi cu o lege asemanatoare. Politicienii din Ungaria au decis ca statul trebuie sa mai stoarca ceva bani de la populatie, si un mod la indemana a fost acela de a aplica o taxa mare pe traficul de internet, iar banii din taxa respectiva sa intre in buget. Taxa ar urma sa intre in vigoare de la inceputul anului 2015, si ar putea avea consecinte destul de grave.

Daca legea se va aplica, aceasta ar pune un pret de 40 de centi pe 1GB de trafic. Aceasta taxa va aduce in bugetul guvernului peste un miliard de dolari anual. Asa cum era de asteptat, lumea a inceput sa protesteze, si oamenii au creat un grup pe Facebook unde s-au strans peste 100.000 de persoane care vor sa iasa in strada si sa protesteze.

Viktor Orban, Prim Ministrul Ungariei, este un mare fan al impunerii de taxe, asa ca a mai „facut” o taxa speciala pentru banci, una pentru magazine si sectorul energetic si inca vreo cateva in telecomunicatii. El spune ca acest taxe ajuta statul si scad deficitul bugetar. Din pacate si guvernul din Ungaria este… cum este, iar aplicarea noii taxe este probabil sa devina realitate. Va las si un MEME pe aceasta tema.

Meme

Tags

Related Articles

3 Comments

  1. da cum vine astra practic platesti netu de 2 ori :))) , platesti abonamentu de internet si mai platesti inca o data ce consumi?:))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close