Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Unele plăci X570 mint procesorul

Și îi rănesc sentimentele

Zilele trecute au ieșit la iveală câteva lucruri hazlii despre plăcile de bază X570. Unele dintre ele au tendința să mintă procesorul.

Nu toate, doar cele ale câtorva producători. Acestea tind să raporteze către procesor un consum diferit de energie, ceea ce înseamnă că procesorul va încerca să se înfrupte mai adânc din rezervele de energie ale sistemului, chiar peste limitele sale normale. Asta se traduce în performanță mai bună pentru procesor, dar folosind o metodă ce nu este tocmai aprobată de AMD. Metode ce l-ar putea împinge la temperaturi mai mari ca cele normale, ceva ce nu va fi grozav pentru cei care nu au un sistem de răcire serios. N-ar trebui să provoace daune, conform analizei făcute de Anandtech, dar tot poate provoca probleme pentru cei care nu vor să își frigă picioarele la contactul cu carcasa. De asemenea, dacă faceți vreun fel de overclock, nu prea contează.

Și cum vă puteți da seama dacă placa voastră de bază minte? Eh cea mai nouă variantă a HWInfo, include acum un indicator despre procentajul de eroare/minciună al consumului indicat de placa de bază. Pentru a verifica trebuie să rulați HWInfo în timp ce procesorul este stresat pe toate nucleele, într-o aplicație ca Cinebench. Dacă procentajul pentru ”Power Reporting Deviation” din categoria „Sensors” se află sub 100% (cu mult, nu doar 10%), înseamnă că placa de bază minte.

Ce e de făcut apoi? Poate să așteptați un update de BIOS, pentru că acum chestia asta este cunoscută de toată lumea. Poate să luați un cooler mai mare. Poate să nu vă pese pentru că ați făcut un overclock baban deja la procesor.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button