Telefoane

Unele modele de iPhone 8 Plus au probleme cu bateria

Unele modele iPhone 8 Plus au probleme cu bateria, acumulatorul se umflă și desface telefonul. Chestie specifică unor branduri mai mici, gen Allview. Dar iată că se pot întâmpla și cu branduri mari. Oricum, nu explodează ca la Note 7, cel puțin nu deocamdată.

 

Faza e că tehnologia litiu-ion este de așa natură încât elementele chimice din interior pot cauza aceste situații din multe motive. Fie au avut o problemă nedetectată din fabricație, fie au fost încărcate prost (încărcător prost, circuite proaste), fie au fost supra-încărcate… În orice caz, sunt doar câteva cazuri de gen, iar Apple investighează oficial problema.

Modelele cu probleme vor fi retrase și înlocuite automat, iar ele sunt trimise inginerilor Apple spre analiză. Conform specialiștilor, umflarea bateriei este un mecanism de prevenție pentru a bloca tocmai explozia acesteia. Primul caz raportat vine din Taiwan și implică un iPhone 8 Plus de 64GB, iar proprietarul susține sus și tare, evident, că a folosit doar încărcătorul original și cablul din cutie.

Al doilea caz este din Japonia, iar acest client susține că ecranul era deja desprins de corpul telefonului atunci când a deschis pentru prima oară cutia iPhone 8 Plus. Ceea ce ar lăsa să se înțeleagă că modelul ar fi avut probleme de la linia de asamblare. Oricum, vorbim de două cazuri, nu de sute.

Pentru varianta integrală vizitați ComputerBlog.ro

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button