PC&Consoles

Unele jocuri pentru Nintendo Switch sunt mai mari decat stocarea consolei!

Unul dintre cele mai discutate subiecte ale momentului este Nintendo Switch, consola japonezilor fiind pe buzele gamerilor de pretutindeni. Gameri, care sunt deja obisnuiti cu felul in care Nintendo face afaceri, ori de cate ori acestia anunta o consola noua aceasta este sub un val de mister, gasindu-se aproape zero detalii tehnice despre produs.

 Lista jocurilor disponibile pe site-ul Nintendo Jp si cat ocupa ele!

  1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 13.4 GB
  2. Mario Kart 8 Deluxe – 7 GB 
  3. Snipperclips: Cut it Out, Together! – 1.60 GB
  4. Disgaea 5 – 5.92 GB
  5. Puyo Puyo Tetris – 1.09 GB
  6. I Am Setsuna – 1.40 GB
  7. Dragon Quest Heroes I·II – 32 GB
  8. Nobunaga’s Ambition – 5 GB 

Ba mai mult, de cele mai multe ori, iti livreaza si consola cu 12 jocuri la lansare, o noua iteratie a serviciului de distributie digital, asta pentru a cumpara acelasi Super Mario pe 4.99 a treia oara si trebuie sa te astepti ca produsul sa nu fie in cantitati indestulatoare pe rafturi.

Sunt strategii pe care Nintendo le-a folosit si le va folosi in viitor, compania in sine fiind o adepta a MiddleWare-ului, adica un stil de a productie care se concentreaza pe o tehnologie deja demonstrata ca fiind fiabila, aceasta urmand sa fie implementata pe dispozitivele acestora – Unu pentru a tine pretul cat mai jos si doi pentru a se asigura ca nu exista probleme cu producatorii sau hardware-ul, fiind de departe cea mai simpla metoda de a aborda o piata.

Si functioneaza senzational, Nintendo DS, 3DS, Wii-ul, toate au fost un succes, marginal, si WiiU-ul putandu-se regasi in aceasta lista, fiind mai mult un fail similar cu GameCube-ul.

Dar de ce aceasta introducere complicata despre Nintendo, practici de piata si fel si fel de alta trivialitati de care nu prea multi se intereseaza. Raspunsul este cat se poate de simplu: Pentru a intelege care o sa fie strategia si cu aceasta noua consola Nintendo, dar mai ales pentru a intelege ca in aceasta generatie, s-ar putea sa vedem pentru prima oara o editie Deluxe Set de 128 GB, poate chiar 256 GB.

Pentru ca tot am amintit mai devreme de felul in care Nintendo ascunde voit anumite detalii despre produse, recent, o serie de informatii au aparut pe site-ul Nintendo, relevand printre altele si marimea pe care jocurile urmeaza sa o ocupe pe hard. Memorie interna care, conform aceluiasi site oficial se poate extinde pe un card SD, dar intern avem doar 32GB, lucru care o sa deranjeze o groaza de oameni. Mai ales pe cei care doresc sa instaleze mai mult de un joc pe noua lor consola.

Daca pana acum am stiut ca Legend of Zelda Breath of the Wild are 13.4 GB, am aflat intre timp si o serie de alte informatii interesante, precum faptul ca Dragon Quest Heroes 1 si 2 vor ocupa 32GB . Ceea ce ne face sa ne intrebam: Oare are Nintendo Switch atata spatiu de stocare? Asta in conditiile in care japonezii au declarat deja ca stocarera interna ramasa dupa diversele instalari este de 26.8 GB! Mai mult, poti sa cumperi unele jocuri fara sa fi obligat sa faci o investitie extra intr-un card SD?
Pe de alta parte, analizand site-ul si aruncand o privire peste restul jocurilor, putem spune ca Zelda si Dragon Quest sunt intr-o oarecare masura cazuri izolate. Multe dintre jocuri osciland intre 1.5 GB si 7 GB, titlurile “mari” avand nevoie in mod clar de mai mult spatiu de stocare.
In concluzie, daca vei cumpara varianta de baza a lui Nintendo Switch te sfatuim sa achizitionezi si un card SD de mare viteza, titlurile disponibile pentru download depasind stocarea consolei. Ramane totusi de vazut daca este vorba de doar cateva jocuri care ocupa mult spatiu sau de un trend ce va acapara incet, dar sigur consola. Cert este ca la lansare avem doar 27 GB spatiu de stocare, iar unele jocuri depasesc sau egaleaza acel 32GB “chipurile inclusi”pe consola!

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button