TECH

Unele funcții 3D ale lui Story Remix nu vor mai fi incluse în Windows 10 Fall Creators Update

Windows 10 Fall Creators Update mai pierde o caracteristică interesantă programată inițial să fie lansată la toamnă. În iulie Microsoft a spus că funcțiile Timeline și Pick Up Where I Left Off vor fi amânate pe mai târziu, fără să precizeze o dată ulterioară de lansare. Acum avem confirmarea că nici funcțiile 3D mai impresionante din Story Remix nu vor vedea lumina zilei odată cu update-ul din toamnă.

Story Remix a fost demonstrat la conferința Build a celor de la Microsoft din luna mai a acestui an. Descris cât mai schematic, Story Remix este un software în care îți poți crea și edita propriile videoclipuri, folosindu-te de materialele foto și video obținute din alte surse, cum ar fi telefonul mobil. Story Remix este totuși ceva mai mult decât un Windows Movie Maker în haine noi. Editorul are inclus în motorul său funcții automate de machine learning și inteligență artificială. El este capabil să selecteze automat dintr-un videoclip scenele cele mai captivante, să le taie și să le aranjeze într-un mod care are sens. Videoclipului astfel obținut îi poate fi adăugat ulterior muzică sau alte efecte sonore. De exemplu, într-un meci de fotbal între copii, Story Remix poate fi instruit să urmărească performanța unui jucător anume și să selecteze cele mai impresionante faze din evoluția sa pe teren.

Deși aceste funcții erau suficiente pentrua face din Story Remix un software interesant, Microsoft a dus lucrurile și mai departe, adăugând editorului capacități 3D. În demonstrația video a celor de la Microsoft este arătat cum în Story Remix sunt adăugate elemente importate din aceeași galerie de obiecte 3D pe care o folosește și Paint 3D. Ulterior, aceste elemente 3D pot fi încorporate într-un videoclip. De exemplu, o bulă de foc a fost atașată unei mingi de fotbal la executarea unei faze fixe. Apoi traiectoria bulei a urmat-o pe cea a mingii, lăsând o dâră de foc și fum, transformând execuția loviturii libere în ceva demn de Căpitanul Tsubasa.

Story Remix are capacitatea de a detecta suprafețe și urmări traiectorii, astfel încât elementele 3D pot fi atașate celor 2D, asigurând fixarea obiectelor 3D la locul lor în timp ce camera se deplasează.

Microsoft a declarat inițial că toate aceste funcții vor fi disponibile în update-ul din toamnă al lui Windows 10. Din păcate, acest lucru nu mai este valabil. Story Remix va face în continuare parte din suita de aplicații ce vor veni împreună cu Fall Creators Update, dar abilitățile sale sale nu vor mai fi tocmai cele anticipate. Veți avea acces la funcția de bază de editare video, iar obiectele 3D vor putea fi în continuare importate în videoclipuri, dar caracteristicile avansate care au impresionat atât de mult (atașarea obiectelor 3D la cele 2D, ancorarea lor, funcțiile de detecție și urmărire, etc.) nu vor fi disponibile. Software-ul va fi în continuare unul solid, dar nu va mai reprezenta acea punte solidă dintre 2D și 3D pe care și-o doreau Microsoft.

Exsistă în continuare intenția de a adăuga mai târziu funcțiile avansate ale lui Story Remix, dar Microsoft nu a anunțat încă o dată fixă. Mai jos puteți vedea câteva exemple ale modului în care era gândit să funcționeze Story Remix în varianta sa inițială.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button