MORE

Unde isi ascund miliardarii banii? Afla acum din Pana Papers

O scurgere masiva de informatii s-a produs in ultimele zile, care a dat in vileag finantele unui numar foarte mare de miliardari, precum conducerea FIFA, Vladimir Putin si chiar cativa romani notorii.

Panama Papers este numele folosit pentru a descrie cei 2.6TB de informatii sustrase de la firma de avocatura Mossack Fonseca din Panama, o firma care se ocupa de intermedierea secreta a infiintarii de companii fantoma in „raiurile fiscale”. Aceasta scurgere de informatii este si mai mare ca cea de la NSA de acum trei ani, iar repercursiunile sale ar putea fi cam la fel de mari.

Aceste date, pe care le puteti analiza si voi in detaliu, sunt disponibile acum publicului larg intr-o baza de date usor de explorat, care are categorii pentru fiecare tara in parte. Romania este acolo, in cazul in care vreti sa vedeti cine din tara noastra isi ascunde banii in locuri indepartate si mult mai calduroase.

In acest moment, sunt investigate de un grup independent de jurnalisti, care incearca sa descopere cat mai multe lucruri relevante in aceste date.

Poate ca nu toti cei care isi ascund banii acolo o fac din motive ilegale, dar cand pana si presedintele Federatiei Rusesti se foloseste de corporatii fantoma secrete pentru a face invizibili cam 2 miliarde de dolari, iti ofera o perspectiva noua asupra lumii.

Distractie placuta la explorarea bazei de date, veti afla o varietate de lucruri interesante despre cei care isi permit sa nu pateasca taxe.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button