Telefoane

Unde dai și unde crapă: reducerea producției la iPhoneX afectează… Samsung!

Samsung Display ar putea să-și piardă dominația pe piața de telefoane mobile OLED, datorită performanței slabe a vânzărilor de iPhone X.

Deși Apple a reușit să genereze o creștere record cu ajutorul iPhone-ului de 999 dolari, analiștii continuă să prevestească scăderea numărului de vânzări. Acum că până și compania a mai redus din comenzile pentru acest model, cei care par să fie cel mai afectați sunt Samsung Display. Deși a promis să furnizeze zeci de milioane de afișaje OLED pentru dispozitiv, reducerile numărului de comenzi îi lasă acum cum un exces de piese pe stoc.

În loc de previziunile inițiale care anunțau aproximativ 40 de milioane de unități vândute în acest trimestru fiscal, iPhone X este acum de așteptat să se situeze undeva pe la jumătatea acestui număr.

Nikkei Asian Review anunță că Samsung a întâmpinat rezistență din partea potențialilor clienți, care optează fie pentru a cumpăra LCD-uri mai ieftine, fie pentru a-și procura panourile de display de la concurenții chinezi. Un ecran tactil complet costă peste 100 dolari bucata, în timp ce LCD-urile pot costa până la jumătate. Și în timp ce Samsung furnizează, de asemenea, LCD-uri pentru Apple, există o concurență mai puternică pe acest segment. În plus, producătorii consacrați de LCD (cum ar fi LG și Sharp) vor produce în curând propriile ecrane OLED.

Nu se știe dacă Samsung își va putea menține cota de piață pe partea de OLED pentru mobile în următorii trei ani.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button