Gaming

Un youtuber cere 22.000 de dolari pentru a prezenta un joc

In acest moment, toata lumea stie ca un individ cu un canal de Youtube si ceva influenta mai primeste bani din cand in cand pentru a prezenta un produs. Daca aceste promotii sunt transparente si nu induc in eroare privitorul, in cele mai multe cazuri nu exista probleme.

Totusi, pana acum nu am stiut care sunt taxele percepute de un youtuber pentru a promova un joc. Asta pana cand un post pe sub reddit-ul /r/gamedev/ a aparut, care releva faptul ca unele personalitati de pe populara platforma de streaming video cer pana la 22.000 de dolari pentru a pentru a promova un joc.

O suma colosala am putea spune, dupa standardele locale, dar, pentru un publisher de jocuri mare este doar o fractie din bugetul de marketing. Problema este ca Ben Tester, PR-ul pentru Soul Axiom, jocul care a cerut youtuber-ului anonim sa prezinte jocul, reprezinta un studio mic, iar astfel de bugete nu exista.

Wales Interactive, prin intermediul lui Ben Tester, a contactat celebritatea de youtube, dorind sa ii ofere o copie gratuita pentru o eventuala recezie. Raspunsul acestuia a fost naucitor pentru Tester, care s-a vazut in fata unui mail din partea youtuber-ului cu cateva milioane de abonati, care cerea 17.600 pentru a prezenta jocul si 22.0000 de dolari pentru a pune si un link in descriere. Mai mult, acesta nu a specificat daca va oferi o critica pozitiva sau negativa, cu toate astea suma fiind considerata prea mare pentru nivelul de expunere pe care canalul l-ar oferii.

Nu este primul exemplu de acest gen, Yogscast fiind un alt exemplu. Intelegem ca din Youtube, mai ales in America sau tarile estice, nu se poate duce un trai decent, dar pana la urma un astfel de comportament nu este justificat.

[Reddit]

Articole asemanatoare

Back to top button