TECHRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTelefoane

Un wallpaper poate bloca un telefon Android

Imaginea care a speriat internetul

Pe vremuri aveai nevoie de vreun malware sau de vreun font ciudat pentru a bloca un telefon. Dar zilele astea s-a ivit ceva nou care poate să transforme un mobil cu Android într-o cărămidă temporar inutilizabilă. Un wallpaper.

Cum vine asta? Eh, conform celor care au încercat să analizeze problema de la Android Authority,  un simplu wallpaper poate să facă un telefon să intre într-o stare neutilizabilă, dispozitivul activând și dezactivând în mod repetat ecranul, după cum puteți vedea mai jos.

Asta se întâmplă atunci când este pusă ca tapet o imagine salvată într-un format ce se folosește de un alt spațiu de culoare decât sRGB. Componenta din Android 10 ce se ocupă de procesarea imaginilor nu este construită să folosească fișiere de acest tip și începe să o ia razna. Telefonul necesită apoi o resetare completă sau intrarea într-un mod de recuperare pentru a șterge imaginea respectivă. Altfel nu va mai funcționa.

Din fericire, Android 11 nu pare a fi vulnerabil la această problemă, iar asta îi va bucura cu siguranță pe cei care chiar vor primi un update la această variantă de Android. Restul lumii va trebui să aștepte un update (dacă va exista unul) sau să aibă grijă ce imagini descarcă. Niciodată nu poți ști când se trezește un prieten să facă „glume”.

[Android Authority]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button