SecuritateȘtiri ITTECH

Un virus adware a fost descoperit într-un aimbot de Fortnite

La sfârșitul lunii trecute, operatorii serviciului de streaming al jocurilor Rainway au observat ceva neobișnuit: Sute de mii de rapoarte de erori au început să apară pe tracker-ul său fără niciun motiv aparent. Erorile au fost rezultatul încercărilor de apeluri către platformele publicitare, „un steag roșu imediat”, a explicat CEO-ul Andrew Sampson în acest post pe blog, deoarece serviciul nu difuzează anunțuri. Investigarea ulterioară a redus eventual utilizatorii compromiși până la o singur element comun: toți au jucat Fortnite.

Realizând acest lucru, inginerii Rainway au început cercetările mai ample, începând cu o căutare a hackerilor de Fortnite pe YouTube. Sampson a declarat:

Am descărcat sute de programe, toate pretinzând că fac ceva pentru a ajuta un jucător să avanseze. În timp ce toate erau într-adevăr rău-intenționate, am căutat unul special. Am creat un utilitar mic care să ne ajute să trecem prin toate aceste programe pentru a găsi referințe la adresele URL pe care le detectam prin logarea erorilor.

În cele din urmă, eforturile au fost răsplătite, găsindu-se un așa-zis aimbot care, de asemenea, a promis că va genera în plus și V-Bucks. Dar, desigur, nu a fost ceea ce părea a fi. Când rulează pe o mașină virtuală, acesta „a instalat imediat un certificat root pe dispozitiv și a comandat Windows-ului să redirecționeze tot traficul web prin el însuși„, a scris Sampson, descriind-o ca fiind „un atac de succes de tipul Man ind the Middle„.

Hack-ul a fost descărcat de aproximativ 78.000 de ori înainte ca gazda să-l deconecteze după ce Rainway a raportat abuzul. Toate astea au generat multe dureri de cap. Sampson a declarat că a trimis, de asemenea, o cerere către Adtelligent, ale cărei linkuri au fost adăugate la cererile web de către adware-ul ofensator, dar nu a primit un răspuns.

În cazul în care exista vreun dubiu cu privire la poziția lui vis-a-vis de această problemă, Sampson a concluzionat cu un avertisment împotriva descărcării programelor aleatoare, spunând:

Dacă ceva este prea bun pentru a fi adevarat, va trebui probabil sa reformatați PC-ul.

El a mai cerut celor de la Epic să fie mai proactivi în avertizarea jucătorilor Fortnite împotriva acestui tip de lucruri.

Epic ar putea face o treabă mai bună în ceea ce privește educarea utilizatorilor săi referitor la aceste programe rău intenționate și pentru a îi ajuta să înțeleagă cât de etanșe sunt sistemele Fortnite de a preveni înșelăciunea. Aș recomanda, de asemenea, să petreacă mai mult timp moderând YouTube pentru a vă ajuta să eliminați aceste videoclipuri, ca să evite nenumărați oameni care se faultează singuri. Uneori, atracția spre înșelăciune este puternică și este necesară o prezență puternică pentru a ajuta pe oameni și să-i împingă în direcția corectă.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button