MORE

Un viitor fara parole?!

Pentru cineva care este enervat la culme sa tasteze tot timpul parole, stirea care urmeaza s-ar putea sa-i aduca un zambet larg pe fata. Asta pentru ca asa numita Alianta FIDO (Fast IDentity Online), sustinuta intre altele de Google, Microsoft, PayPal si Samsung, a dat publicitatii un set de standarde de interoperabilitate pentru sisteme de autentificari regulate si „in doi pasi”, scrie engadget.com.

Ideea care a stat la baza acestui proiect a fost de a crea o tehnologie prin care sa fie eliminate riscurile inerente autentificarilor traditionale, care contin nume de utilizator si parola. Aplicatiile si site-urile care folosesc aceasta tehnologie beneficiaza de mai multe cai de a te autentifica – de exemplu, prin amprenta – fara sa-ti faci griji ca dispozitivul pe care il folosesti este, de pilda, utilizat si de alti oameni. Din pacate, sistemul de amprenta al Apple Touch ID nu functioneaza cu FIDO in absenta unui serviciu tert, oferit de Nok Nok Labs. Standardele de identitate au carentele lor – ele nu suporta Bluetooth sau identificarea bazata pe NFC, asa ca tot vei avea nevoie de gadget-uri sau periferice wireless ca sa-ti probezi identitatea. In plus, multe companii asteapta in continuare evolutia tehnologiei inainte de a investi bani in ea.

Tags

Related Articles

One Comment

  1. Nu sustin deloc aceasta idee. Nu vreau ca identitatea mea personala sa fie asociata cu toate conturile pe care le folosec,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close