MORE

Un viitor apropiat in care care ne vom trata masinile…ca pe niste taxi-uri personale!

Cat de mult stiti despre rolul tehnologiei in vietile noastre? Ei bine sunt sigur ca stiti destul de multe, dar ca si mie, probabil ca unele chestii vi se par…doar science-fiction. Unul dintre conceptele tehnologice ale unui viitor mai sigur, mai exact proiectul masinilor autonome, tocmai a fost pus in aplicare de catre cei de la Volvo,  care s-au alaturat lui Google.

In prima faza masinile au fost limitate la un condus semi-autonom in care daca apare vreun pericol conducatorul autoturismului poate interveni, iar viteza in regim autonom in care masina preia toate controalele, a fost limitata la 50 km/h. Masinile sunt foarte destepte si sunt capabile sa accelereze, sa evite pericole, sa ocupe o anume pozitie in trafic, sa ocoleasca eventualele obstacole de pe traseu, sa isi mentina traiectoria copiind-o pe cea a vehiculului din fata sa si sa parcheze intr-un mod inteligent.

Cu toate astea cei de la Volvo spun ca masinile lor mai au nevoie si de atentia unui sofer si ca nu pot si lasate nesupravegheate in timpul unei calatorii in interiorul acestora pana cand acest sistem nu devine complet „reliable” si pana nu este capabil sa evite o coliziune cu un alt vehicul in orice situatie. Daca tinem cont de renumele celor de la Volvo, cum ca ar face cele mai sigure masini de pe piata, suntem de parere ca nici nu vor ajunge astfel de sisteme pe strada pana cand inginerii companiei nu se vor asigura ca toate punctele de siguranta sunt bifate si ca sistemul poate mentine si salva viata pasagerilor acestui tip de autoturisme.

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button