Știri IT

Un update Windows 7 strica partial placile de baza Asus

Windows 7 este considerat unul dintre cele mai stabile si mai putin invazive sisteme de operare realizate de Microsoft, fiind considerat de catre multi o optiune extrem de buna atat pentru birou, dar si pentru acasa pentru o sesiune de gaming, toate astea fara sa iti serveasca reclame sau sa iti colecteze datele.

Din pacte, daca ai in PC o placa de baza Asus s-ar putea sa nu vrei sa faci ultimul update Windows 7 pe care Microsoft recent l-a trecut de la stadiul de optional, la rangul de recomandat, asta insemnand ca daca nu esti atent s-ar putea ca sistemul tau sa nu booteze din cauza optiunii UEFI „Secure Boot Violation”.

Problema se pare ca tine exclusiv de PC-urile care ruleaza pe o placa de baza Asus si au instalat Windows 7, ultimul update, KB3133977, blocand intr-un loop secventa de boot.

Noile placi de baza suporta in mod predefinit sistemul Secure Boot implementat in interfata UEFI (Unified Extensible Firmware Interface), pentru a preveni modificari asupra firmware-ului si sistemului de operare. Insa Windows 7 nu suporta aceasta functie, asa ca in mod normal nu este folosita.

Ultimul patch Windows 7, menit sa rezolve problema BitLocker, face firmware-ul sa creada ca Secure Boot este suportat de catre sistem, astfel intervenind loop-ul de boot.

Asus se pare ca au depistat problema rapid postand o rezolvare, cei interesati sau afectati putand sa acceseze link-ul de mai jos. Microsoft pe de alta parte au intrat in damage control declarand

Decaratie oficiala Microsoft

 

Asus a livrat cateva placi de baza cu propria lor implementare a Secure Boot pentru Windows 7. Secure Boot este o functie introdusa in Windows 8 si este suportat de Windows 10.
Inainte de a lansa acest update, am lucrat indeaproape cu Asus pentru ai ajuta sa puna la punct suportul tehnic pentru client. Cei care au probleme dupa instalarea update-ului ar trebui sa ia legatura cu Asus.

[Asus-support]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button