PCSTIRI ITTECH

Un update ulterior de Windows va actualiza… Notepad!

Există un nou build pentru membrii Windows Insider apărut recent, iar cele mai mari schimbări par a fi pentru nimeni altul decât Notepad, clasicul editor de text al Windows-ului.

Notepadul deja a primit o actualizare semnificativă în actualizarea recentă din octombrie 2018: Microsoft a adăugat suport pentru fișierele cu terminații de linii în stilul Unix. Dar munca nu s-a oprit aici.

Notepadul nou și îmbunătățit are acum un suport Unicode mai bun, implicit salvarea fișierelor ca UTF-8 fără un Byte Order Mark; acesta este modul standard de codare a datelor UTF-8, deoarece maximizează compatibilitatea cu software-ul care așteaptă textul în format ASCII. Bara de stare va arăta acum și codificarea utilizată.

Notepad va sprijini, de asemenea, o convenție care are vechime de zeci de ani: când fișierul încărcat în prezent a fost modificat, în bara de titlu va fi afișat un asterisc.

În plus, există câteva comenzi rapide noi pentru tastatură: Ctrl-Shift-N pentru a deschide o nouă fereastră Notepad din Notepad, Ctrl-Shift-S pentru Save As și Ctrl-W pentru a închide fereastra curentă. În ritmul acesta, poate vom vedea în curând un Notepad care suportă tab-uri? Și, poate mai util, Notepadul a fost actualizat pentru a lucra cu căi mai lungi de 260 de caractere.

Motivul caracteristicilor rudimentare ale Notepadului de-a lungul anilor se datorează faptului că aplicația a fost, prin design, cu doar puțin peste un wrapper construit în jurul unui control text multiline pentru Windows. De exemplu, suportul pentru sfârșitul de linie în stil Unix a venit în Notepad deoarece Microsoft a actualizat controlul de editare a textului pentru a suporta acest stil de de sfârșit de linie în stil Unix. Aparent impulsionat de succesul acestei schimbări, Microsoft pare să fi început să trateze Notepadul ca pe o aplicație de sine stătătoare, adăugând editorului îmbunătățiri minore pentru a-l face mai ușor de utilizat.

Sursa

Tags

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close