MORE

Un troll de brevete masiv a ramas fara obiectul muncii

Uniloc, un troll de brevete celebru pentru faptul ca dat in judecata cam fiecare companie de tehnologie existenta, a ramas fara arma principala din arsenalul sau.

Cumva, aceasta companie a reusit cu ani si ani in urma sa obtina un brevet pentru ideea de activare prin internet a unui program. In alte cuvinte, solutia principala de DRM folosita de cam fiecare companie care a produs jocuri, software, chiar filme si muzica in unele cazuri.

Uniloc a dat in judecat fara discriminare pe oricine, pana si pe gigantul Microsoft. De cele mai multe ori chiar a castigat, in cazul cu gigantul Microsoft ajungandu-se la o intelegere dupa cativa ani petrecuti in tribunale.

Acest brevet a fost in cele din urma invalidat, din cauza unei aliante facute intre Sega of America, Ubisoft, Cambium Learning Group, Lexmark si Perfect World Entertainment. Companiile s-au strans la un loc pentru a facilita o noua analiza a brevetului, una care nu trece prin tribunalele federale.

Rezultatul acelei analize a fost ca brevetul era atat de vag incat nu prea avea sens sa fie un brevet, iar biroul de brevete a acceptat aceasta decizie.

Compania Uniloc este foarte suparata, promitand ca va face un apel la aceasta decizie.

Merita mentionat ca Uniloc a dat in judecata si studioul Mojang, acum cativa ani, pentru ca jocul „Mindcraft” folosea activare prin internet. Da, Mindcraft. Uniloc isi pregatea atat de bine amenintarile incat nici macar nu era in stare sa nimereasca numele corect al lui Minecraft.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button