GamingRSS PaginaDeMediaTech&IT

Un titlu rar de NES a fost vândut cu 9000 de dolari

Scot Amos, un locuitor al orasului Reno, Nevada, facea curatenie in podul casei in care a copilarit cand a dat peste ceva foarte rar: o copie sigilata a jocului Kid Icarus pentru Nintendo Entertainment System, cu tot cu bonul de la casa care era datat tocmai in 1988.

Din relatarile stirilor locale, nimeni din familia lui Amos nu isi aminteste cum a ajuns acel joc acolo, teoria acestora fiind ca la un moment dat a fost cumparat ca si cadou de Craciun pentru Scott, dar din ceva motiv a fost uitat acolo. Pe bon este data de 8 Decembrie 1988.

Kid Icarus este jocul vandut pentru 9000 de dolari

„Este amuzant pentru ca am vazut ca este sigilat si am presupus ca valoreaza cateva sute de dolari”, a declarat Amos. „Am mers la serviciu a doua zi si am trimis cateva mailuri catre experti din inudstrie. Unul dintre ei mi-a raspuns in mai putin de 30 de minute și mi-a spus ca am un Easter Egg.”

Odata ce a continuat discutia cu expertii, si-a dat seama ca a pus mana pe ceva cu adevarat special. Valerie McLeckie de la Heritage Auctions a declarat ca „gasirea unei copii sigilate in salbaticie, ca sa spun asa, mai ales una intr-o stare buna si cu o proveninenta atat de transparenta, este pe de o parte neobisnuit si chiar o intamplare istorica. Cred ca provenienta va adauga la valoare in ochii colectionarilor seriosi.”

Jocul a fost vandut pentru suma de 9000 de dolari in weekend si Amos are deja in plan sa se distreze de banii obtinuti in urma acestei intamplari fericite.

„Am si o sora mai mare. Vom imparti banii 50-50. Luna viitoare vom pleca intr-o vacanta la Disney World. In loc sa facem ceva responsabil, ne vom distra de acesti bani.”

Kotaku

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button