Tech&ITPCTECH

Un Threadripper cu 48 de nuclee este pe drum

Pe lângă cel cu 64 de nuclee

Luna aceasta ar trebui să vedem la față noul procesor Threadripper cu 64 de nuclee. O namilă cu mai mult cache decât aveau RAM la un loc primele PC-uri a multor oameni pe care îi cunosc, inclusiv primele mele două sisteme. Bine, în unele cazuri are mai mult Cache decât avea lumea spațiu de stocare.

Iar pe lângă această bestie vom avea parte și de o namilă ceva mai mică. Cei care au scormonit prin varianta 1.91 a lui CPU-Z au găsit includerea suportului pentru un procesor Threadripper cu 48 de nuclee și 96 fire de execuție.

Acest procesor foarte probabil se va numi 3980X și ar trebui să fie anunțat la CES, alături de fratele său mai baban. În ceea ce privește prețul nu sunt deocamdată informații oficiale, dar din moment ce modelul cu 32 de nuclee costa 2000 de dolari, cel de față ar trebui să ajungă pe la 3000 de dolari. Varianta cu 64 de nuclee probabil va costa cât vrea ea să coste, din moment ce nu există pe piață nimic similar.

Știu, veți spune: ”Dar ce voi face cu 48 de nuclee, atunci când multe jocuri folosesc doar 4?”. Răspunsul este simplu. Poți juca MechWarrior Online cu 12 instanțe simultane în care tu vei controla în același timp fiecare membru al echipei tale. Asta sau puteți folosi procesorul la lucruri mai complicate, ce necesită o grămadă de nuclee. Poate rulând Crysis folosind un software renderer, fără placă video.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button