Telefoane

Huawei P10, un test PE BUNE! O imagine face cat o mie de cuvinte!

Huawei P10 este unul dintre telefoanele care a creat hype in ultima vreme. Review-uri si hands-on-uri numeroase, campanii de anvergura, give-away-uri… marketing!

In acest articol nu vom discuta despre teste sintetice, hardware sau… marketing, ci doar vom enumera cateva motive pentru care credem acest telefon nu-si merita banii (terminalul are in acest moment un pret de aproximativ 2500LEI pentru varianta cu 64GB stocare). Motivele sunt… vizuale, iar problemele prezentate au aparut in cele cateva saptamani in care am testat telefonul.

Huawei P10 se declara… inovativ, dar putem spune ca aceasta afirmatie este un pic prea mult in ziua de astazi; piata este saturata  de telefoane „inovative”. Este greu sa vii cu ceva cu adevarat nou.

Dar problemele au aparut exact acolo unde ar trebui sa fie punctul forte al lui P10: camera duala de pe spate! Compania a ales sa foloseasca un senzor monocrom de 20MP si unul color de 12MP. Acest setup se presupune ca va oferi o calitate mai buna a pozelor, dar din pacate nu impresioneaza prin comparatie cu alte terminale dual-camera. In testele noastre am observat o multime de artefacte ce afecteaza fotografiile, pana acolo incat daca il iei cu tine in vacanta ai putea regreta. Pozele rezultate sunt… irecuperabile din cauza artefactelor aparute, astfel, cel mai bine este sa faci 7-8 poze pentru a fi sigur ca macar una din ele va fi corecta, iar momentul fotografiat nu va fi un esec. Pozele atasate mai jos sunt la rezolutie full.

Pozele sunt realizate cu aplicatia stock a camerei, in modul automat, asa cu probabil vor fotografia cei mai multi utilizatori de smartphone.

In prima poza putem observa cat de aleator este blurata scena… la fel si in restul pozelor. Toate zonele incercuite cu rosu indica greselile din fotografie. Nu este de acceptat ca un telefon de 25 de „mili” sa faca asemenea poze, sa nu fie capabil in conditii de lumina ideala sa capteze imagini de calitate. Cum Dumnezeu reuseste sa blureze aleator diverse elemente ale scenei?!

Pozele mai au si luminance noise (!) in zona cerului, iar zonele din umbra pierd detalii.

In timpul filmarii, clipul are efect de „jeleu” si ruperi de cadre, iar luminance noise-ul este prezent si la filmare. Inca ceva: imaginea isi schimba sharpness-ul aleatoriu!

(*uitati-va cu atentie la piatra cubica in partea dreapta-jos a cadrului)

(*sacadare vizibila la miscarea fetei in geaca alba)

(*stabilizare defectuoasa si „unduiri” ale bicicletei”)

Un alt motiv pentru care nu as cumpara acest telefon este ecranul. La cat costa terminalul, se putea adauga un display OLED cu rezolutie QHD, dar ei au ales un LCD (!) cu rezolutie full HD, ecrane care se regasesc mai degraba pe telefoanele entry.

In final, poate ca unora nu le pasa de design; dar noua ne pasa si spunem din nou ca acest telefon seamana prea mult cu un iPhone, asadar… unde este inovatia?!

Comparatii, aici iar hands-on-ul colegului Mihai, aici!

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Normal ca da rateuri din moment ce au pus postprocesare a imaginii din soft si nu din lentila.. softul e prea slab sa facă în timp real difefente de distanta , la culoare abundenta o
    gândește ca zona infinita asta însemnând din soft blur ambundent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button