MORE

Un Tesla Model S a mers 1000 de kilometri fără realimentare

Ani de zile, o critică adusă la adresa mașinilor electrice era distanța modestă pe care o puteau acoperi până ce bateria era epuizată. O variantă mai recentă de Tesla Model S cam invalidează această critică.

Tesla Model S 100D, ediția automobilului cu o baterie ed 100kWh, a reușit să acopere o distanță de 1078 de kilometri fără fi reîncărcată pe tot parcursul drumului. Această reușită a fost realizată pe parcursul a 28 de ore, în Italia, mașina mergând la o viteză de numai 40 de kilometri la oră.

Cu excepția anvelopelor, ce au fost schimbate cu modele ce prezintă rezistență scăzută la rulaj, mașina nu a fost modificată în nici un fel. Bine, o modificare mică a mai fost făcută, un sigiliu a fost pus peste portul de încărcare, în fața unui notar, pentru ca acest test să poată fi validat. Pe parcursul drumului nu s-a folosit sistemul de aer condiționat, care cu siguranță ar fi tăiat mult din capacitatea bateriei de-a propulsa mașina. Funcția de asistență la pilotaj a făcut posibilă menținerea pasului necesar pentru atingerea acestui record. Nu este vorba doar de o reușită pentru Tesla, ci de un nou record mondial pentru un model comercial al unei mașini electrice.

Elon Musk în sine a comentat în momentul lansării modelului 100D că mașina putea atinge 1000 de kilometri cu pneurile adecvate, și se pare că a avut dreptate.

[Autoblog]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button