MORE

Supercomputerul Eugene Goostman da dovada de inteligenta. Artificiala.

Inca de la primul computer, omul a incercat sa simuleze inteligenta. Este un vis pe cale sa devina realitate, de la an la an facandu-se din ce in ce mai multe progrese in cercetare si dezvoltare. Companiile s-au angajat in proiecte marete, unele dintre ele ajungand chiar si pe copertile revistelor precum Times sau Newsweek. Meciurile dintre Kasparov si Deep Blue sunt si astazi considerate un pas mare in domeniu.

Zilele trecute, inca o reusita a fost facuta publica. Un supercomputer a pacalit 33% dintr-un grup de test (juriu), facandu-i pe acestia sa creada ca este un baietel de 13 ani pe nume Eugene Goostman. Dezvoltatorii, Vladimir Veselov si Eugene Demchenko au spus ca in realizarea lui Goostman au folosit elemente plauzibile si un sistem de dialog capabil sa interpreteze mai multe intrebari simultan.

Oricum, micutul inteligent artificial este departe de a fi constient de propiile actiuni, fiind doar o serie de comenzi scrise intr-o baza de date, dar este inca un marker important in constructia acelei inteligente artificiale cu care sa poti interactiona sau conversa in mod dinamic.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close