Gaming

Un studiu Twitch.TV arata adevarata fata a gamerilor!

Ori de cate ori ma recomand unui grup de indivizi, fie ei jurnalisti, fie ei un grup generic de babuni cu care trebuie sa interactionez pentru ca trebuie sa satisfac acel blestemat de contract social, m-am lovit de celebrele fraze: ” Si, ce viitor ai tu ca gamer?!” sau, preferata mea „Oricum gamerii sunt doar o adunatura de inadaptati social si de inculti”. La prima afirmatie in general le dau peste nas cu faptul ca lucrez pentru o emisiune de succes si ca sunt critic de jocuri, la a doua, pana acum cel putin, ii puneam sa faca ordinea operatiilor si radeam cu pofta la raspunsul lor. Ei bine dragii mei, la a doua afirmatie, acum puteti raspunde cu studii aprofundate si extrem de bine argumentate care afirma ca gamerii sunt mai manierati, mai inteligenti si mai bine informati decat restul oamenilor de pe planeta.

Bine, nu demonstreaza ca multi dintre noi nu avem probleme cu anumite grupuri sociale si suntem considerati de acestea ca fiind inadaptati social, dar pana la urma putem sa le dam in cap cu cateva adevaruri clare…nu?

Totul a inceput cu un studiu Twitch.TV, site dedicat gaming-ului si streaming-ului, Twitch, condus de cercetatorul social Neil Howe, care aduce noi dovezi la lumina, cum ca noi, gamerii, suntem mai: sociali, avem in general mai mult succes si suntem mult mai educati decat populatia care nu are legatura cu gaming-ul. Mai mult, studiul arata ca un gamer hard-core, cu toate ca sufera de „trash-talk” online, nu da semne de ignorata, homofobie, ba chiar studiaza un subiect sau altul, macar pe Google sau Wikipedia inainte sa se angajeze intr-o discutie online.

Studiul realizat de Howe pe mai mult de 1000 de oameni, folosind internetul, s-a concentrat pe obiceiurile si comportamentul gamerilor, realizand astfel un demografic surprinzator de detaliat. Howe a folosit o serie de criterii destul de simple pentru a cataloga gamerii. Atata timp cat subiectul s-a jucat pe un dispozitiv digital in ultimele 60 de zile, cercetatorul a decis ca acesta sa se numeasca…gamer. In mod surprinzator aproximativ 63% dintre cei inscrisi la acest test s-au incadrat in aceasta categorie.

Gamerii sunt mai predispusi sa fie inconjurati de alti indivizi, cum ar fi familia, prietenii sau alte persoane apropiate și este mult mai probabil să fie de acord cu afirmația: „Prietenii mei sunt cel mai important lucru din viața mea.”, contrar credintei generale care sustine ca un gamer este antisocial. Aproximativ 57% dintre gameri au spus ca sunt de acord cu această afirmație, în comparație cu 35 la suta care au spus nu. De asemenea, studiul a constatat ca gamerii, cel putin din punct de vedere al sexului, nu sunt atat de „scindati” asa cum s-ar crede, 48% dintre respondenti fiind femei. Un procent mult mai mare decat s-a crezut in trecut. Un alt studiu realizat in 2004 de catre Asociația Software Entertainment a estimat ca 40% dintre gameri erau de de sex feminin. Gamerii sunt, de asemenea, mai predispusi de a fi angajati full-time – 42% pentru gameri, comparativ cu 39% pentru non-gameri. Lucru de inteles daca stai sa te gandesti ca un gamer are nevoie de o sursa de venit constanta pentru a-si plati jocurile si conexiunea la internet 🙂

De asemenea, studiul a analizat obiceiurile media ale jucătorilor, arătând că ei petrec timpul personal folosind gadget-uri, accesand site-uri de stiri si informatie, precum Wikipedia sau Huffington Post, dar si alte outlet-uri media alternative, precum Reddit sau NeoGaf. O buna bucata din timp il petrec si pe site-uri de gaming, twitch.tv si youtube, acestea fiind considerate surse de informatii valide. Pe de alta parte sunt si depedenti de site-uri precum Netflix sau Hulu, lucruri pentru care platesc lunar sustinand industria in felul lor. Twitch găzduiește acum aproximativ un milion de transmisii live de jocuri pe luna. Sandvine estimează că Twitch reprezintă 1,35 la sută din tot traficul de internet din Statele Unite, lucru destul de important pentru un site atat de tanar.  

Asa ca, atunci cand cineva se ia de voi ca sunteti gameri, puteti sa faceti referinta la acest articol si la studiul lui Neil Howe. Suntem siguri ca daca aveti in spate ceva dovezi stiintifice, cineva s-ar putea simti dezarmat in a mai aduce argumente tampite, gen „iti irosesti viata”.

 

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button