MORE

Un SSD care merge la 10GB/s

Ati trecut recent la un SSD cu o viteza de citire care atinge 500MB/s? Probabil vi se pare o viteza foarte buna. Eh, asta este o nimica toata, pentru ca Seagate a atins 10GB/s.

Compania a dezvaluit doua SSD-uri care a intrunesc specificatiile pentru Open Compute Project. Primul foloseste un conector PCI-Express 3.0 X8 si ofera o viteza maxima de 6.7GB/s, iar cel de-al doilea atinge 10GB, folosind un intreg slot PCI-Express 3.0 16X, ca o placa video moderna.

Seagate-10GB-Sec-Production-Ready

Si cum poate sa atinga astfel de viteze? Simplu, SSD-ul este compus de fapt din mai multe SSD-uri M.2, legate intre ele si functionand in paralel printr-un controller. Altfel nu se pot atinge astfel de viteze, memoria NAND functionand ca standard la viteze mult mai mici de citire. Ambele modele vine echipate cu un heatsink maricel.

Nu s-a specificat ce capacitate au aceste SSD-uri Seagate, dar ar trebui sa va asteptati sa fie destul de mari, nu de alta, dar cu prea putine module de memorie nu se poate lucra in paralel suficient de mult cat sa se atinga 10GB/s.

Nici pretul nu a fost anuntat. Cu siguranta nu va fi mic. Cele doua SSD-uri vor fi disponibile din vara acestui an.

[PC Per]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button