Știri ITTECHTelefoane

Un sondaj arată că utilizatorii Android migrează către iOS pentru un UX mai bun

PC Mag a realizat un sondaj interesant bazat pe întrebarea: De ce ați schimbat platformele (între iOS și Android)? Există nenumărate discuții cu privire la faptul că oamenii apără cu pasiune o platformă în defavoarea celeilalte și în timp ce uneori auzim despre cei care fac trecerea și nu privesc înapoi, acest sondaj ne oferă o perspectivă asupra raționamentului din spatele trecerii de către utilizatori către cealaltă platformă.

Sondajul acoperă 2.500 de participanți pe parcursul a trei zile prin intermediul Google Survey. 18% dintre participanți au trecut de la Android la iOS, în timp ce 11% au făcut exact pe dos. Acest lucru scade semnificativ mărimea eșantionului participanților care au răspuns la întrebări pe baza comutării.

Dar motivul principal pentru care utilizatorii de dispozitive Android trec la iOS este același: pentru o experiență mai bună a utilizatorilor. Cu toate acestea, diferența este în cifre: 30% dintre utilizatorii de Android proveniți de la iOS au spus acest lucru, dar 47% dintre utilizatorii iOS care provin de pe Android au spus același lucru. Aceasta, desigur, înseamnă că o „experiență mai bună a utilizatorului” este subiectivă pentru utilizator.

Următorul motiv pentru care utilizatorii iOS trec la Android este pentru prețuri mai bune și credem că acest lucru este mai reprezentativ pentru întreaga populație. Știm cu toții că iPhone-urile sunt scumpe și există o selecție mult mai mare de dispozitive Android cu prețuri mult mai mici decât cele ale Apple. Cu toate acestea, 11% dintre utilizatorii de dispozitive Android care au trecut la iOS citează același motiv pentru comutare. Între timp, 25% dintre utilizatorii iOS care au trecut de la Android spun că au făcut-o pentru caracteristici mai bune.

Celelalte motive enumerate sunt mai multe aplicații, servicii pentru clienți mai bune, actualizări de software mai rapide și „altele”. Fiecare dintre aceste categorii înregistrează 6% sau mai puțin din voturi pentru trecerile din ambele direcții.

Ce zic cititorii noștri? Ați trecut recent de pe o platformă pe alta? Sau vă aflați în categoria majorității care nu au schimbat vreodată și nu intenționează să facă acest lucru? Ne puteți spune părerea voastră în rubrica de comentarii și pe Facebook.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button